Studiegids » Studieverenigingen » De Leidse Kunsthistorische Vereniging (De L.K.V.)

De Leidse Kunsthistorische Vereniging (De L.K.V.)

De Leidse Kunsthistorische Vereniging (De L.K.V.) is een studievereniging van de bachelors Kunstgeschiedenis en Arts, Media and Society, en het masterprogramma Arts and Culture aan de universiteit Leiden. Als studievereniging organiseren we maandelijkse borrels en excursies, meerdere reizen, een gala, en daarnaast nog losse activiteiten! Als vereniging delen we een liefde voor alle verschillende vormen van artistieke expressie, denk aan hedendaagse kunst tot de decoratieve kunsten. Onze leden zijn van alle leeftijden vandaar dat we een gevarieerd aanbod hebben als het op onze activiteiten aankomt. De L.K.V. is een van de weinige tweetalige verenigingen. Hierdoor bieden we zowel Engelstalige als Nederlandstalige activiteiten aan. Ook zijn we bewust bezig met het internationale klimaat op de universiteit, hierdoor organiseren we ook speciale evenementen om studenten van alle verschillende achtergronden met elkaar te verbinden.

Informatie over De Leidse Kunsthistorische Vereniging (De L.K.V.)

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van De Leidse Kunsthistorische Vereniging (De L.K.V.). Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:-
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten BA kunstgeschiedenis, BA Arts, Media and Society en MA Arts and Culture.
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:-
Bestuur / kantoorlocatie:Arsenaalstraat 1, 2311 CT Leiden
Stad:Leiden
Prijs contributie:20

Geschiedenis

De L.K.V. wordt dit jaar bestuurt voor het 52e jaar. De vereniging was van oorsprong altijd een Nederlandse Kunstgeschiedenis vereniging, maar we zijn trots om te mogen verkondigen dat we sinds drie jaar een tweetalige vereniging zijn. Dit betekent dat we de laatste twee jaar ons focussen op zowel Engelstalige als Nederlandstalige evenementen.

Activiteiten

Verschillende activiteiten die de L.K.V. organiseert zijn: maandelijkse borrels op verschillende locaties in Leiden, drie of vier excursies per maand naar een musea of een andere culturele instelling, een jaarlijks gala met een artistiek thema (bijvoorbeeld Pop-Art of Surrealisme), meerdere reizen per jaar die verschillen in lengte en prijs (bijvoorbeeld naar New York, Kopenhagen, Barcelona etc.), filmavonden, facultaire evenementen zoals een symposium en een Humanities Career Event, ook organiseren we een jaarlijkse boekverkoop. Daarnaast variëren de activiteiten per jaar en per maand zodat er altijd wat wils is. De L.K.V. staat altijd open voor nieuwe ideeën en enthousiastelingen!

Missie & Visie

De L.K.V. streeft ernaar om een prettige en fijne leeromgeving te creëren voor de verschillende studenten van de vereniging. Daarnaast proberen we ook onze alumni nog steeds aan te spreken door een variatie aan evenementen. Doordat de L.K.V. een tweetalige vereniging is streven we naar een veilige omgeving waarin iedereen zichzelf kan laten opbloeien. Dit bereiken wij door een uitstraling van inclusiviteit, diversiteit en toegankelijkheid. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen een plek te geven binnen onze vereniging om zo een praktische aanvulling te vormen op de kunst-gerelateerde studies.

Overige Informatie

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 3 december 2019 om 04:52.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud