Studiegids » Studieverenigingen » De Chemische Binding

De Chemische Binding

Studievereniging ‘De Chemische Binding’, ook wel ‘De CB’ genoemd, is de studievereniging voor de studies Scheikunde en Scheikundige Technologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het doel van de vereniging is het behartigen van de belangen van de studenten scheikunde en scheikundige technologie.
De vereniging doet dit door het organiseren van studie-ondersteunende activiteiten, zoals examen oefensessies en excursies. Ook brengt zij de studenten in verbinding met elkaar door middel van minder serieuze activiteiten, zoals de wekelijkse borrel, het jaarlijkse kerstdiner of een nachtvolleybaltoernooi met bierestafette.

Informatie over De Chemische Binding

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van De Chemische Binding. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:09-10-1967
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Scheikunde en Scheikundige Technologie te Groningen
Aantal leden/contribuanten:800
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Nijenborgh 4
Bestuur / kantoorlocatie:Nijenborgh 4, 5111.0045
Stad:Groningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Ma-Do: 09:00-17:00Vrij: 09:00-22:00Za-Zo: Gesloten
Prijs contributie:5

Geschiedenis

De Chemische Binding is begonnen in 1959 als een subvereniging van de GNF, de Groninger Natuurphilosophische Faculteitsvereniging. Het dagelijks bestuur van de vereniging heeft tijdens hun eerste bestuursvergadering de vereniging vernoemd naar het boek van J.A.A. Ketelaar over theoretische chemie, genaamd ‘De Chemische Binding’. De Chemische Binding werd in de volksmond al gauw de CB genoemd en verzorgde onder andere excursies en lezingen voor de chemici. Na de opheffing van de GNF, is de CB door koningin Juliana tot zelfstandig rechtspersoon benoemd. Het leden aantal is tot dusver gegroeid van 300 tot de huidige 800 leden. Van de 800 algemene leden, zijn er ongeveer 100 leden actief: zij vormen een hechte groep binnen de vereniging.

Activiteiten

De CB organiseert verschillende activiteiten met het oog op educatie en carrière, zoals examen trainingen, excursies en lezingen. Daarnaast brengt zij de studenten in verbinding met elkaar door middel van sociale activiteiten, zoals de wekelijkse vrijdagmiddag borrel en bijvoorbeeld een pool toernooi, nachtvolleybaltoernooi, het jaarlijkse kerstdiner en de eindejaarsbarbecue. Naast de activiteiten, is de ledenkamer (‘het hok’) waar de leden snacks en gratis koffie en thee kunnen halen, van maandag tot en met vrijdag geopend.

Missie & Visie

De studievereniging streeft er naar de belangen te behartigen van alle studenten scheikunde en scheikundige technologie. Dit doet zij door actief contact te houden met haar leden, maar ook met professoren en andere staf leden van de universiteit. De vereniging probeert zo goed mogelijk mee te gaan met de tijd en focust zich daarom ook op internationalisatie en duurzaamheid.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 februari 2020 om 06:57.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud