Studiegids » Studieverenigingen » Criminologie in Actie

Criminologie in Actie

Criminologie in Actie is een studievereniging voor criminologiestudenten van de Erasmus Universiteit. Door lid te worden van CIA krijgen leden korting op hun studieboeken, een kans om zich in te zetten voor CIA door actief lid te worden, formele en informele activiteiten.

Informatie over Criminologie in Actie

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Criminologie in Actie. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:23 september 2002
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Criminologiestudenten
Aantal leden/contribuanten:650
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Sanders 0.06
Stad:Rotterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Woensdag: 10:00 - 17:00Donderdag: 10:00 - 17:00Vrijdag: 10:00 - 17:00

Geschiedenis

Het idee van studievereniging Criminologie In Actie is in december 2001 geboren in Antwerpen, België. De oprichters van de vereniging bezochten daar met een aantal andere studenten een congres over diamantsmokkel dat was georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Criminologie. Het congres was een succes. Na afloop werd de oprichters van (het nog onbestaande) CIA door een aantal mensen van de Erasmus Universiteit Rotterdam gevraagd een studievereniging voor criminologiestudenten aan deze universiteit op te starten.

Criminologie is een multidisciplinaire doch specialistische studierichting. Studenten die voor deze opleiding kiezen kunnen omschreven worden als erg gemotiveerd. Ze hebben doorgaans een onstilbare ‘honger’ naar informatie en activiteiten op het gebied van criminologie. Ten tijde van de oprichting van Criminologie In Actie was de studie nieuw aan de Erasmus Universiteit. De op te richten vereniging moest studenten buiten de colleges en studieboeken iets criminologisch interessants bieden en het gat tussen theorie en praktijk overbruggen. Een enthousiast team van studenten werd samengesteld en de vereniging werd opgezet. Heden wordt de vereniging elk jaar door zes verschillende studenten geleid.

Met het opzetten van de studievereniging is een aantal ideeën in de loop der jaren prachtig vormgegeven. Een voorbeeld hiervan is het CIA-magazine, waar vanaf het eerste moment veel aandacht aan is besteed en dat tot op de dag van vandaag met enthousiasme door leden, docenten en anderen gelezen wordt. In het blad vindt men onder andere nieuws over de vereniging en haar activiteiten, interviews, items over studie en artikelen over relevante wetenschappelijke onderzoeken. In de loop der jaren is het magazine een onmisbaar facet van de vereniging geworden. Echter, ook zaken als de zeer populaire jaarlijkse studiereis zijn een voorbeeld van de vergaande ontwikkeling die de vereniging heeft doorgemaakt.

Kortom, in de afgelopen jaren is de basis gelegd voor de studievereniging zoals die op dit moment is. Jaren lang is er vakkundig gewerkt aan het professionaliseren van de vereniging en het uitbreiden van haar aantal contactpersonen. Vandaag de dag heeft Criminologie In Actie een behoorlijk aantal actieve leden, en kenmerkt de vereniging zich door haar informele sfeer waarin desalniettemin professionele resultaten worden geboekt. Jaarlijks wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd en dit stelt CIA in staat om haar doelstellingen te realiseren.

Activiteiten

Criminologie in Actie organiseert zowel formele als informele activiteiten. Bij formele activiteiten kan worden gedacht aan een gevangenisbezoek, rechtbankbezoek, lezing of kroegcollege. Deze activiteiten geven de leden de kans om de geleerde stof in de praktijk terug te zien. Naast formele activiteiten organiseert CIA geregeld, borrels, feestjes, kroegentochten en dergelijke.

Missie & Visie

De doelstellingen van Criminologie In Actie zijn als volgt:

Het met elkaar in contact brengen van criminologiestudenten, de betrokken vakgroepen en personen die werkzaam zijn op het gebied van criminologie;
Het volgen van actuele ontwikkelingen op het gebied van criminologie;
Het bieden van gelegenheid aan criminologiestudenten om op een actieve manier kennis te maken met en inzicht te verkrijgen in onderwerpen die niet of nauwelijks aan bod komen in het criminologiecurriculum aan de universiteit.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 februari 2020 om 13:07.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud