Studiegids » Studieverenigingen » Congo (Comt onoos’len naerstighlyck gheleertheydt ontvanghen)

Congo (Comt onoos’len naerstighlyck gheleertheydt ontvanghen)

Comt onoos’len naerstighlyck gheleertheydt ontvanghen, oftewel Congo, is de studievereniging voor de levenswetenschappen aan de UvA. Congo is de grootste en oudste biologenvereniging van Nederland. Op het moment zijn van de 1800 leden ongeveer 250 leden actief in 27 commissies.

Congo borrelt elke dinsdagnacht in de binnenstad van Amsterdam en elke vrijdagavond in de verenigingskamer op Science Park. Daarnaast worden er gemiddeld nog twee andere activiteiten per week georganiseerd. Denk hierbij aan lezingen, workshops, documentaire- en discussieavonden en netwerkevents, maar ook grote themafeesten, weekendjes weg, een liftwedstrijd en verschillende diners.

Congo wordt bestuurd door een zeskoppig fulltime bestuur dat elke dag van de week klaar zit voor al je vragen en helpt bij al je problemen, of gezellig een drankje met je drinkt. Je bent altijd welkom in de Congokamer voor een kop koffie, een spelletje of een uurtje kletsen.

Met de vele commissies en activiteiten is Congo een vereniging die voor iedereen wat biedt, en altijd voor alles openstaat.

Informatie over Congo (Comt onoos'len naerstighlyck gheleertheydt ontvanghen)

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Congo (Comt onoos'len naerstighlyck gheleertheydt ontvanghen). Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:3 april 1919
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten biologie, biomedische wetenschappen en psychobiologie aan de UvA
Aantal leden/contribuanten:2000
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Congokamer, Science Park 904
Bestuur / kantoorlocatie:Congokamer, Science Park 904
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Maandag 13:00-21:00Dinsdag 9:30-21:00Woensdag 9:30-21:00Donderdag 9:30-21:00Vrijdag 9:30-22:00
Prijs contributie:37.5

Geschiedenis

Congo is in 1919 afgesplitst van het Amsterdamsch Studenten Corps, en heeft daarna lang nog de naam Biologendispuut Congo gedragen. Een aantal biologen van het ASC besloot dat er te weinig geleerd werd, en richtte daarom het dispuut op met de naam Comt onoos’len naerstighlyck gheleertheydt ontvanghen, vrij vertaald: Kom eens wat leren, sukkels.

In de twintigste eeuw heeft Congo haar ups en downs gekend. Sommige decennia was Congo erg politiek actief met demonstraties en protesten, andere decennia richtte zij zich meer op onderwijs. In de jaren ’90 en ’00 voerden feesten de boventoon.

Op het moment heeft Congo een sterke balans tussen onderwijs en feesten, en is er dus elke week wat te beleven.

Activiteiten

Elke week heeft Congo een borrel op dinsdagnacht en op vrijdag de VrijMiBeau (we hopen nog steeds dat Beau van Erven Dorens een keertje komt naar dit eerbetoon). Daarnaast zijn er lezingen, excursies, een groot CONGres, de Carrièredag en informatieavonden.

Ook voor creatievelingen is er genoeg te beleven, zoals het maandelijkse blad de Gymnorhina, jamsessies, bandjesavonden, het open podium en een groot toneelstuk.
Elk jaar gaan we op studiereis, liftweekend, eerstejaarsweekend en andere weekendjes weg. Daarnaast is Congo ook niet vies van kroegentochten, themaborrels, grote feesten, en chique diners en gala’s.

Missie & Visie

Congo probeert een diverse vereniging te zijn die mensen zowel onderwijs als ontspanning biedt, en dit op een duurzame manier wil doen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 31 maart 2020 om 19:14.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud