Studiegids » Studieverenigingen » ConcepT studievereniging aan de universiteit Twente

ConcepT studievereniging aan de universiteit Twente

ConcepT is de studievereniging van studenten Civiele techniek, Civil Engineering and Management (CEM) of Construction Management and Engineering (CME). ConcepT organiseert activiteiten in drie categorieën: Professioneel, Onderwijs en Sociaal.
Door de studievereniging kunnen studenten makkelijk in contact komen met bedrijven in de civiele sector. Door het jaar heen organiseert ConcepT meerdere lunchlezingen, excursies en workshops waardoor de studenten het werkveld kunnen leren kennen.
Daarnaast, publiceert ConcepT een tijdschrift vijf keer in het jaar. Dit tijdschrift, de ConcepTueel, bevat publicaties van de afdeling van civiele techniek van de universiteit, bedrijven en kennisinstituten over projecten, onderzoek en andere civiele onderwerpen.
Als studievereniging focussen we ook op de kwaliteit van de opleiding. ConcepT evalueert de opleiding samen met de studenten. Als een student opmerkingen of kritiek heeft op de opleiding, zal onze functionaris onderwijs dit opbrengen bij de opleiding en ervoor zorgen dat de opleiding verbetert of aangepast wordt. Daarnaast krijgen studenten ook korting op hun studieboeken en is er voor onze verenigingskamer ruimte om te werken met andere studenten.
ConcepT organiseert ook sociale activiteiten om studenten samen te brengen. We organiseren bijvoorbeeld en trip naar het buitenland en een gala. Maar ook hebben we elke donderdag en vrijdag een borrel in onze borrelruimte Beneden Peil. Daarnaast kun je als lid ook gratis koffie en thee halen in onze verenigingsruimte. Hier kun je ook lekker tot rust komen op de bank of een spel spelen met andere studenten.

Informatie over ConcepT studievereniging aan de universiteit Twente

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van ConcepT studievereniging aan de universiteit Twente. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:24 januari 1990
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Civiele techniek studenten van universiteit Twente
Aantal leden/contribuanten:900
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Beneden Peil
Bestuur / kantoorlocatie:Horstkelder
Stad:Enschede
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Donderdag 15:30-19:00 Vrijdag 15:30-18:00
Prijs contributie:8.5

Geschiedenis

Op 24 januari 1990 is ConcepT opgericht door elf studenten van de opleidingen bestuurskunde en bedrijfskunde. Zij hadden besloten op samen te zorgen voor de kwaliteit van de opleiding van civiel georiënteerde studenten aan de universiteit Twente. Ook organiseerden zij activiteiten voor deze studenten. Op dit moment bestond de opleiding civiele techniek nog niet, maar konden studenten civiele vakken kiezen. Voor de civiel georiënteerde studenten waren deze vakken niet toereikend genoeg en werd er niks gedaan met hun klachten omdat er geen prioriteit was voor deze vakken bij de opleidingen bestuurskunde en bedrijfskunde waar deze vakken onder vielen.
In 1992 werd de studie Civiele techniek en management opgericht aan de universiteit Twente. ConcepT werd op dat moment ook meteen de studievereniging van deze studie.
Sinds de oprichting van de vereniging is ConcepT heel erg gegroeid. Aan het einde van de 20ste eeuw, waren de besturen een stuk professioneler geworden en werden er meer en ook grotere activiteiten georganiseerd. Ook kwam er een steeds betere samenwerking met bedrijven uit de civiele sector tot stand. In 1993 werd de eerste ConcepTueel uitgebracht en werd ook het eerste Symposium georganiseerd, wat sindsdien jaarlijks op het programma staat.
In 2000 werd de naam van de studie aangepast naar Civiele Techniek, dus zonder management. Al blijft dit nog steeds een groot deel van de studie. De vereniging verhuisde in dit jaar ook naar de Horstkelder, waar het nu nog steeds zit. In 2003 heeft ConcepT ook hun eerste studiereis georganiseerd. Dit is een reis van meerdere weken, die dat jaar naar China ging.
Voor het derde lustrum in 2005, heeft ConcepT het wereldrecord krattenbrug bouwen gehaald. Dit record is inmiddels al meerdere keren verbroken door Delft en Eindhoven. Dit record zorgt voor een mooie strijd dus deze drie universiteiten.
In 2007, heeft ConcepT ook de betonkano race georganiseerd op het campusterrein van de universiteit van Twente. In dit jaar is ook de commissie, de BetonBrouwers, opgericht die zich bezig houd met het ontwerpen en maken van betonkano’s. Sinds hun oprichting zijn ze een stabiele factor in de top van de betonnen kanoraces en hebben ze al meerdere prijzen gewonnen in Nederland en Duitsland.
In 2006 en 2008 zijn er ook weer twee studiereizen georganiseerd, naar India en Zuid-Afrika. Sindsdien is er elke 2 jaar een studiereis georganiseerd, naar landen als Japan, Argentinië, Amerika en Brazilië.
ConcepT heeft in 2010 een nieuwe poging gedaan voor het wereldrecord krattenbrug bouwen, wat helaas mislukte, maar in 2012 lukte het ze wel om een grote kerstboom van bierkratten te bouwen in het centrum van Enschede voor Serious Request.
Tussen 2010 en 2015 is ConcepT nog professioneler geworden met een nieuwe huisstijl en een nieuwe website. Ook heeft het symposium sindsdien een integraal thema om alle onderwerpen van de civiele techniek, water, verkeer en constructie, aan te spreken.
In 2015 heeft ConcepT weer haar lustrum gevierd, waarvoor ze een groot zwembad met bier kratten gemaakt heeft. In 2017 mocht ConcepT ook weer de betonkanorace organiseren en in 2019 was er opnieuw een mislukte poging om het wereldrecord krattenbrug te verbreken. Dit maal moest er een overspanning gehaald worden van 28 meter, wat al 5 keer zo lang was als tijdens de eerste poging.
Vanaf de zomer van 2017 is de bachelor van Civiele techniek Engelstalig geworden. Dit betekende voor ConcepT dat er een groot aantal internationale studenten lid werden en dat inmiddels de voertaal bij de vereniging Engels is.

Activiteiten

ConcepT organiseert activiteiten in drie categoriën, namelijk professionele, sociale en educatieve activiteiten.
Voorbeelden van professionele activiteiten zijn: workshops, lunchlezingen, excursies, een studiereis en een symposium. Deze activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met bedrijven uit het civiele werkveld.
De educatieve activiteiten die door ConcepT georganiseerd worden zijn een docent van het jaar borrel, activiteiten met docenten en informatiesessies over de opleiding.
ConcepT organiseert door het jaar heen ook heel veel sociale activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn een reis naar het buitenland, een liftwedstrijd, een gala, meerdere feesten, borrels, diverse sport en spelactiviteiten, barbeques, de batavierenrace en een voetbaltoernooi.

Missie & Visie

ConcepT is een studievereniging met als hoofddoel: “het behartigen van belangen van civieltechnische georiënteerde personen aan de Universiteit Twente en hen samen te brengen ten einde gezamenlijk hun kennis en inzicht op het terrein van hun studie te vergroten”.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 7 augustus 2019 om 20:52.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud