Studiegids » Studieverenigingen » BeeVee

BeeVee

BeeVee is de studievereniging voor biologiestudenten aan de Radboud Universiteit. BeeVee is een veelzijdige vereniging waar velen hun vrienden leren kennen. BeeVee houdt zich bezig met tal van activiteiten en bezigheden waaronder studie gerelateerde activiteiten, borrels, sportactiviteiten en meer. In BeeVee kent iedereen elkaar en kijken we om naar elkaar. Het bestuur van BeeVee zet zich in voor de leden en de vereniging, zodat iedereen deel kan nemen aan de sociale sfeer. Naast het bestuur zijn er ook heel veel leden die zich via hun commissies inzetten voor de vereniging.

Informatie over BeeVee

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van BeeVee. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:25-04-1985
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Biologie studenten van de Radboud Universiteit
Aantal leden/contribuanten:500
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Huygens gebouw, kamer HG00.150
Stad:Nijmegen
Prijs contributie:10

Geschiedenis

BeeVee is in 1985 opgericht in café Doornroosje te Nijmegen. Dit toentertijd door zes tweedejaars studenten. Om de stichting meteen leven in te blazen was er nog voordat de studievereniging officieel was opgericht, een feest georganiseerd om de plannen aan studenten kenbaar te maken. De nieuwe vereniging kreeg financiële steun van het Stichting Nijmeegs Universiteitsfonds (SNUF) in de vorm van een lening. In het begin werden er gelijk zes commissies opgezet. De voorzitters van die commissie namen plaats in het bestuur, naast het dagelijkse bestuur.. Het tienkoppige bestuur koos al snel een logo en naam voor de vereniging. In 2006 kwam er een nieuw gebouw voor de faculteit en toen kreeg BeeVee ook de gedeelde bestuurskamers en kantines zoals de vereniging deze nu heeft. Door de jaren heen kwamen er steeds meer commissies. Mede daarom werd het niet meer gewoon dat de voorzitters van commissie in het bestuur kwamen. Ook steeg het hoogste ledenaantal naar 600 en werden er vele lustra gevierd, maar veel dingen zijn ook hetzelfde gebleven . Zo wordt het verenigingsblad “MOTjE” al sinds het begin uitgebracht voor de leden.

Activiteiten

BeeVee organiseert veel activiteiten door het jaar heen. Gemiddeld twee per week. Deze variëren van lezingen en workshops tot feestjes en LAN-party’s. Deze activiteiten worden georganiseerd door de vaste activiteitencommissies van BeeVee. Dit zijn er in totaal veertien, elk met leden die een hart hebben voor de studie en de vereniging.

Missie & Visie

BeeVee wil zijn leden tijdens hun studietijd zo veel mogelijk ondersteunen. Denk hierbij zowel aan het voorzien van studenten in labmateriaal en studieboeken met korting als het bevorderen van sociale contacten.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 7 juli 2019 om 08:35.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud