Studiegids » Studieverenigingen » B.V.W. ‘Biologica’

B.V.W. ‘Biologica’

B.V.W. ‘Biologica’ is de studievereniging van de studie Biologie aan Wageningen University. Deze relatief grote studie heeft gezorgd voor een grote en actieve maar toch toegankelijke vereniging.
Deze vereniging wordt geleid door een bestuur van zeven leden, zelf ook studenten biologie. Samen met een groot aantal commissies wordt Biologica draaiende gehouden en worden er veel gezellige en leerzame activiteiten georganiseerd. Onze leden worden op de hoogte gehouden door een weekmail en door ons verenigingsblad de “Missing Link”.

Om meer te weten te komen, bekijk ons op Instagram (instagram.com/b.v.w.biologica) en bezoek onze website (www.bvwbiologica.nl) . Stuur voor vragen gerust een mailtje naar bvw.biologica@wur.nl

Informatie over B.V.W. 'Biologica'

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van B.V.W. 'Biologica'. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1987
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten biologie
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Droevendaalsesteeg 2, 6708PB, (Forum, kamernummer 111)
Stad:Wageningen
Prijs contributie:9

Geschiedenis

De studie biologie is in 1970 in Wageningen opgezet en bestaat dus al zeventien jaar langer dan B.V.W. ‘Biologica’. Maar ook al voordat de vereniging bestond werden er al activiteiten voor en door biologen georganiseerd. Enkele van onze commissies hebben een geschiedenis die langer teruggaat dan onze officiële oprichting. De Missing Link, het verenigingsblad, bestond bijvoorbeeld al onder de prehistorische naam ‘Pruttel’. Een commissie met de naam ‘bioborrelcommissie’ is later geëvolueerd tot de BAC, (Biologen Activiteiten Commissie). Tot slot was er al een commissie die zich bezighield met het voorstellen van de eerstejaars biologen aan elkaar: de huidige BIKcie (Biologen Introductie Kamp). Pas in 1987 werden deze verschillende commissies daadwerkelijk verenigd. Sindsdien is Biologica gegroeid en geëvalueerd tot zijn huidige vorm als vereniging met ruim 20 commissies en meer dan 1000 leden.

Activiteiten

Op dit moment bestaat ‘Biologica’ uit meer dan 1000 leden en uit meer dan 20 commissies, waardoor er bijna elke week meerdere activiteiten op de planning staan. Deze activiteiten gaan van het eerstejaarskamp en de kampvuurborrel tot interessante symposia en uitjes naar bedrijven en musea. Neem vooral een kijkje op onze website om al onze verschillende commissies en hun activiteiten te vinden.

Missie & Visie

Onze vereniging is de verbindende factor tussen alle studenten van de Bachelor Biologie en de Master Biology aan de universiteit van Wageningen. Onze missie is om onze leden een leuke en leerzame tijd te gunnen, door voor een plek te zorgen waar leden actief betrokken kunnen zijn bij de studie en hun medestudenten. Een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen bij commissies of in het bestuur. Door contact met sponsoren en de universiteit is Biologica ook een plaats waar vacatures, stageplaatsen en thesis mogelijkheden worden gedeeld.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 27 augustus 2019 om 10:44.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud