Studiegids » Studieverenigingen » Asset

Asset

In de zomer van 2008 zijn alle studieverenigingen die actief zijn op de Tilburgse School of Economics and Management (TiSEM) gefuseerd tot één overkoepelende faculteitsvereniging: Asset. Dit om de krachten te bundelen en daarmee de TiSEM-student nog beter te bedienen dan voorheen. In 2019 zijn Asset en MAK mentorship systems geïntegreerd tot één organisatie. Met deze integratie willen we de TiSEM-student nog beter dan voorheen bedienen op het gebied van studiebegeleiding, loopbaanontwikkeling, sociale cohesie en het mentorschapsprogramma.

In totaal heeft Asset meer dan 6000 leden die verdeeld zijn over zeven departementen. Elke afdeling van Asset organiseert activiteiten voor specifieke groepen studenten met een bepaald vakgebied en interesses. Tegelijkertijd verzorgt Asset de zogenaamde studie-overstijgende activiteiten. Studie-overstijgende activiteiten worden georganiseerd voor alle TiSEM-studenten en zijn niet gericht op een specifiek vakgebied.

Het doel van Asset is het leveren van diensten en activiteiten voor haar leden om hen optimaal te ondersteunen in hun studentenleven aan Tilburg University. Deze diensten en activiteiten vormen de pijlers waarop Asset is gebaseerd:

Het bieden van studiebegeleiding
Asset organiseert verschillende studieondersteunende activiteiten die onmisbaar zijn voor studenten van de Tilburg School of Economics and Management. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot: Guidelines en een 10-15% korting op je studieboeken.

De brug vormen tussen studenten en bedrijven
Asset biedt studenten de mogelijkheid om in contact te komen met potentiële toekomstige werkgevers. Elk jaar organiseert Asset the Economic Business weeks Tilburg en the Master Experience Days.. De departementen van Asset organiseren programmaspecifieke carrière-evenementen. Naast deze evenementen streeft Asset ernaar een waardevolle schakel te zijn tussen de student en het grote aanbod aan vacatures via het online Career Platform. Bezoek eenvoudigweg www.CareerPlatformTilburg.nl

De kloof tussen theorie en praktijk dichten
Om inzicht te krijgen in de echte (economische) wereld organiseert Asset de Business Night en Food for Thought sessies. Afdelingen bieden symposia en lezingen aan in hun respectievelijke interessegebieden.

Het organiseren van sociale activiteiten
Asset organiseert verschillende informele en sociale activiteiten zoals de COdE cantus, de pre-carnavalsparty en het Asset-gala. Dit is een geweldige manier om in contact te komen met mensen van alle afdelingen. De afdelingen bieden ook veel sociale activiteiten aan om in contact te komen met mensen die hetzelfde studieprogramma volgen als jij.

Informatie over Asset

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Asset. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:27-10-1995
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Tilburg University studenten aan de economische faculteit
Aantal leden/contribuanten:6000
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Tilburg University (Rooms, Warandelaan 2, E118, 5037 AB Tilburg
Stad:Tilburg
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:iedere werkdag van 09:00-17:00
Prijs contributie:15

Geschiedenis

Zie bovenstaande

Activiteiten

Zie bovenstaande

Missie & Visie

https://www.asset-tilburg.nl/about/policy

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 22 oktober 2019 om 08:50.

Bronnen: geen

Skip to content