Studiegids » Studieverenigingen » Amsterdamse Studievereniging ArbeidsRecht (ASAR)

Amsterdamse Studievereniging ArbeidsRecht (ASAR)

ASAR is dé studievereniging voor alle bachelor- en masterstudenten van de VU en UvA die geïnteresseerd zijn in het arbeidsrecht. Niet veel masteropleidingen hebben hun eigen studievereniging, dus dat maakt ASAR en een arbeidsrechtelijke master extra bijzonder!

Informatie over Amsterdamse Studievereniging ArbeidsRecht (ASAR)

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Amsterdamse Studievereniging ArbeidsRecht (ASAR). Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten met interesse in het arbeidsrecht (UvA en VU)
Aantal leden/contribuanten:540
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Amsterdam
Stad:Amsterdam

Geschiedenis

De Amsterdamse Studievereniging ArbeidsRecht, kort gezegd ASAR, is opgericht in 2014. Zowel vanuit studenten als vanuit de vakgroep Arbeidsrecht aan de UvA ontstond er meer behoefte aan een vereniging die diverse activiteiten zou gaan organiseren voor studenten op het gebied van arbeidsrecht.

Activiteiten

Wij organiseren kantoorbezoeken en masterclasses bij diverse grote – en middelgrote kantoren. Daarnaast bezoeken wij zittingen bij rechterlijke instanties, zoals het Gerechtshof te Amsterdam en verzorgen wij lezingen. Daarnaast verzorgen we een luxe vijfgangendiner samen met vijf kantoren om op deze manier studenten op een informele wijze kennis te laten maken met de praktijk. Op deze manier probeert ASAR voor iedereen wat te bieden. Uiteraard organiseren wij ook gezellige borrels, waar je zowel de docenten Arbeidsrecht van de VU en UvA, als de medestudenten leert kennen!

Missie & Visie

Het doel van ASAR is om de brug tussen de praktijk en de studenten te verkleinen en om ervoor te zorgen dat studenten in een informele setting kennis kunnen maken met wat hen te wachten staat na de studie. Daarnaast stelt ASAR zich ten doel om de sociale cohesie tussen studenten met een gezamenlijke passie te bevorderen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 februari 2020 om 09:42.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud