Studiegids » Studieverenigingen » Amsterdamse Filosofen Binding

Amsterdamse Filosofen Binding

Gegroet. Wij zijn de Amsterdamse Filosofen Binding, beter gekend als AmFiBi. We zijn sociaal geconstrueerd ter verrijking van het gemoed te midden van al het gemoet dat het leven van de filosofiestudent kenmerkt. AmFiBi is de studievereniging voor Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Wij – het bestuur en actieve leden van de vereniging – organiseren vrijwel wekelijks activiteiten die soms wat meer, soms wat minder, studiegerelateerd zijn.

Daarnaast houden wij onze leden op de hoogte van wat er zich binnen de opleiding zoal beweegt. Een actieve rol voor de student moedigen wij aan. Zo hopen wij de binding tussen studenten onderling en de student en de docent te bevorderen.

U kunt voor €10 lid worden van AmFiBi. Eenmaal lid geworden betaalt u €10 per academisch jaar aan contributie. Nota bene: nieuwe leden betalen het eerste jaar €20. Wat hebben wij u te bieden? Welnu.

Mocht uw interesse ook maar enigszins zijn gewekt: schroomt u niet om een keer langs te komen op onze borrel, iedere dinsdag van het academisch jaar vanaf 21:00, in Cafe Waterlooplein 77 op Rapenburgerstraat 169. Op sommige avonden zijn worden hier in grote getalen diepgaande gesprekken gevoerd over de zin van het leven e.d., soms zijn we hier in klein gezelschap aan het klagen over slecht nagekeken tentamens, of gewoon slap aan het lullen met een glaasje appelsap, bier of whisky. Iedereen is in ieder geval van harte welkom!

Informatie over Amsterdamse Filosofen Binding

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Amsterdamse Filosofen Binding. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Status:Actief
Aantal leden/contribuanten:489
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Cafe Waterlooplein 77, Rapenburgerstraat 169, 1011 VM Amsterdam
Bestuur / kantoorlocatie:Oude Turfmarkt 141 kamer 1.12 1012 GC Amsterdam
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:vanaf 21:00 tot in het oneindige
Prijs contributie:20

Geschiedenis

Geschiedschrijving, is dat geen sociaal construct?

Activiteiten

In de eerste week van elk semester kunnen leden van AmFiBi studieboeken met korting aanschaffen. Daarnaast organiseren we ieder academisch jaar een introductieweekend voor de eerstejaars, een aantal lezingen, wekelijkse borrels, een avond met poëzie en muziek, Kleine Uitjes, culturele activiteiten met fikse kortingen naar onder meer Het Concertgebouw, toneelvoorstellingen, de opera, et cetera. Voorts steunen we het studenteninitiatief Wijsgerig Festival Drift, organiseren we een studiereis, geven we logicabijlessen en zijn we aanwezig op vergaderingen van het departement om het standpunt van onze leden te verkondigen.

Activiteiten worden onder andere georganiseerd door de Feestcommissie, KUCH (de kleine uitjes commissie), Amfibiceps (de sportcommissie), de Reiscommissie en de Kultuurkamer. Verder vult de redactie van de HET! een niet door pretenties geremd blaadje met literaire gedachtespinsels van iedereen die maar wat instuurt.

Missie & Visie

Missie en visie… het binden van filosofen!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 februari 2020 om 08:32.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud