Studiegids » Studieverenigingen » Amsterdams Chemisch Dispuut

Amsterdams Chemisch Dispuut

Het Amsterdams Chemisch Dispuut (ACD) is de studievereniging voor Scheikunde- en Chemistry-studenten in Amsterdam. Het ACD is opgericht op 7 november 1945. Sindsdien behartigt de vereniging de belangen van de studenten van de studie scheikunde en aanverwante studies. Dit doet het ACD door het verzorgen van studiegerelateerde zaken, zoals de boekverkoop, onderwijszaken en bedrijfsexcursies.

Omdat er ook tijd moet zijn voor ontspanning, worden er ook leuke activiteiten georganiseerd, zoals wekelijkse borrels, excursies, feesten, sportactiviteiten en andere leuke uitjes. Het ACD-bestuur wordt hierin gesteund door de vele, verschillende commissies. In de commissies zitten actieve leden die vol enthousiasme en overgave de activiteiten organiseren. Hierdoor krijgt het studeren een leuke extra dimensie.

Informatie over Amsterdams Chemisch Dispuut

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Amsterdams Chemisch Dispuut. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:7-11-1945
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Scheikunde studenten aan de UvA en VU
Aantal leden/contribuanten:550
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Brainwave
Bestuur / kantoorlocatie:UvA: SP A0.09 - VU: WN-KA.371
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Het ACD borrel (bijna) elke vrijdag van 17:00 tot 22:00 in de Brainwave, een borrelruimte in gebouw A op Science Park.

Geschiedenis

Het ACD is op 7 november 1945 opgericht voor scheikundestudenten aan de UvA. De opleiding scheikunde zit sinds 2010 op Science Park en is sinds 2016 een joint-degree. Dit betekent dat de opleiding wordt gevolgd aan zowel de UvA als de VU. Hiervoor is het ACD sindsdien de studievereniging voor scheikundestudenten aan zowel de UvA als de VU. Het ACD heeft om deze reden ook twee locaties waar de leden kunnen samenkomen. Op Science Park en in het W&N-gebouw.

Activiteiten

Het ACD organiseert zowel educatieve als sociale activiteiten. Een jaarlijks symposium, twee oriëntatiemarkten, vele lezingen en excursies, een bedrijvendag en een buitenlandse excursiereis vallen onder de educatieve activiteiten. Daarnaast neemt het ACD ook elk jaar weer deel aan het PAC-symposium. Maandelijkse activiteiten van onze Activiteiten- en BarCommissie (ABC), wekelijkse borrel van de ABC (op vrijdagen), vier feesten op verscheidene locaties, een allejaarsweekend, een eerstejaarsweekend, het ACDiner, tweemaandelijkse sportactiviteiten en vele activiteiten voor onze actieve leden (CWAL), eerstejaarstudenten (EJC) en masterstudenten (MAC) vallen onder de sociale activiteiten. Verder worden er ook activiteiten georganiseerd samen met zowel bètaverenigingen op de UvA als op de VU en neemt het ACD deel aan de ONCS, een groot sporttoernooi van alle scheikundestudenten in Nederland.

Missie & Visie

Het ACD ondersteunt de scheikundestudent van de UvA en de VU op de manier wat zij prefereren. Hierdoor biedt het ACD zo een groot en divers aantal aan activiteiten aan, zodat er voor elke student wat wils is. Naast activiteiten ondersteunt het ACD de studenten ook op vele andere manieren, zoals het verkoop van boeken en andere studiebenodigheden. Ook zijn de kamers van het ACD dé plek waar scheikundestudenten met elkaar samenkomen en samen kunnen leren/praten/ontspannen. Dit allemaal met het doel dat alle scheikundestudenten een welkom en fijn gevoel hebben tijdens hun studie.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 9 april 2020 om 19:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud