Studiegids » Studieverenigingen » Albion, vereniging voor Engelsstuderenden Universiteit Utrecht

Albion, vereniging voor Engelsstuderenden Universiteit Utrecht

Albion de studievereniging van English Language and Culture aan de Universiteit Utrecht. De vereniging zet zich in voor de student en doet dit door deze de mogelijkheid te geven meer mensen te leren kennen bij leuke activiteiten, hulp te bieden door het academische jaar heen, in te lichten over baanperspectieven en een plek te geven waar ze altijd langs kunnen komen (ons verenigingshok, Drift 21 208).

Informatie over Albion, vereniging voor Engelsstuderenden Universiteit Utrecht

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Albion, vereniging voor Engelsstuderenden Universiteit Utrecht. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:09-10-1959
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Universiteit Utrecht
Aantal leden/contribuanten:369
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Drift 21, 208 voor overdag & Café De Stadsgenoot voor onze maandelijkse borrel
Bestuur / kantoorlocatie:Drift 21, 208
Stad:Utrecht
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Drift 21, 208:11.00 - 16.00 van maandag tot en met donderdagCafé De Stadsgenoot:15.00-02.00 van maandag tot en met zaterdag14.00-01.00 op zondag
Prijs contributie:10

Geschiedenis

Albion kent twee oprichtingen. De eerste keer dat Albion werd opgericht was op 9 oktober 1959. Helaas verwaterde de vereniging door de jaren heen, waardoor de vereniging officieel heropgestart werd in 1991 met een inschrijving bij de KvK. Over de jaren tussen 1959 en 1991 is weinig bekend, alhoewel we soms van alumni wel verhalen horen van dat er boekverkopen, feestjes en soms een reis was. Vanaf 1991 heeft elk jaar een bestuur gekend en is de vereniging gegroeid tot wat het nu is.

Activiteiten

Wij bieden een grote variatie aan activiteiten, om zo de wijde interesses van de leden te kunnen dekken. We organiseren rustigere activiteiten zoals een filmavond, feestjes (vaak in samenwerking met andere verenigingen), actievere event zoals een escaperoom, sportieve activiteiten zoals boogschieten en natuurlijk academisch gerichte activiteiten. Onder deze laatste activiteiten vallen onder andere pub lectures, symposia, student assemblies, werkbezoeken, workshops en onze buitenlandreis, die natuurlijk ook heel gezellig is.

Missie & Visie

Albion wilt graag zoveel mogelijk mensen met een passie voor Engelse taal en cultuur met elkaar verbinden en ze de mogelijkheid te bieden vrienden te maken en meer te weten te komen binnen of buiten de studie English Language and Culture. We zijn open, enthousiast en helpen onze mede-studenten graag.

Overige Informatie

Albion heeft een engelse theatercommissie, SUDS, die naast studenten van English Language and Culture ook open staat voor andere geïnteresseerden. Deze commissie heeft veel vrijheid om te doen wat ze willen, waardoor het is uitgegroeid tot een geweldige theatergroep.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 31 maart 2020 om 19:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud