Studiegids » Studieverenigingen » AIESEC Rotterdam

AIESEC Rotterdam

AIESEC is een wereldwijde studenten organisatie in meer dan 126 landen. In Rotterdam werken we eraan om mede-studenten naar het buitenland te sturen door middel van stages en vrijwilligersprojecten. Maar ook is er ieder jaar rond mei en november een wervingsperiode wanneer je lid wil worden van het teaem! We zijn erg veel bezig met persoonlijke ontwikkeling en binnen de organisatie zijn veel mogelijkheden om aan je passies te werken, of dat nou fincance, acquisitie, marketing of wat anders is.

Informatie over AIESEC Rotterdam

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van AIESEC Rotterdam. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1948
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten
Aantal leden/contribuanten:34
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:-
Bestuur / kantoorlocatie:Burgemeester Oudlaan 50 (p-1.060)
Stad:Rotterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Office: 10:00-17:00
Prijs contributie:45

Geschiedenis

AIESEC is in 1948 ontstaan na de tweede wereld oorlog. Destijds waren er 7 studenten van 7 verschillende landen die wilde voorkomen dat er nog ooit zo een oorlog zou uitbreken. Vanuit dat perspectief is AIESEC gebouwd, daarom faciliteren wij ”cross-cultural exchange” door studenten naar het buitenland te sturen op een project bij een andere AIESEC locatie waar je in een bedrijf zult worden geplaatst. Wij streven dan ook om studenten niet enkel naar het buitenland te sturen, maar om leiderschap in ze te ontwikkelen en ze te motiveren om meer begrip voor andere culturen te krijgen en samen te werken aan een betere wereld. AIESEC Rotterdam is een van de 7 oprichters en supporter van de sustainable development goals van de VN.

Activiteiten

Binnen de vereniging hebben een aantal teams, Marketing, uitgaande vrijwilligers, uitgaande trainees, inkomende trainees. Ook werken we in taskforces waarin je naast je functie nog meer kunt doen, er is veel ruimte voor eigen invulling en inspiratie. Ook zijn er nationale en internationale conferenties waar je aan kunt deelnemen.

Missie & Visie

De missie en visie van AIESEC is al sinds 1948 het zelfde ”We strive to achieve peace and fulfillment of humankind’s potential, by placing our confidence in youth as the key to unlock a better future. We believe that leadership is the fundamental solution.”
Dit komt voor uit de status van de wereld na de tweede wereld oorlog.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 oktober 2019 om 00:09.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud