Studiegids » Studentenverenigingen » W.S.S.F.S Wageningsk Studinte Selskip foar Fryske Stúdzje in Wageningen

W.S.S.F.S Wageningsk Studinte Selskip foar Fryske Stúdzje in Wageningen

Wij zijn een kleinschalige vereniging met zo’n 50 leden. Het merendeel van de leden is afkomstig uit Friesland en de voertaal op verenigingsavonden is dan ook vooral Fries, maar iedereen is natuurlijk welkom. Vaak hebben we op dinsdagavond een activiteit georganiseerd door ofwel het bestuur ofwel een van de commissies. Eenmaal per periode hebben we een ‘MG’ wat Miene Gearkomste betekent. Hier bespreken we de huishoudelijke zaken van de vereniging onder het genot van een pilsje. Al met al is een erg gezellige vereniging en hebben we weinig verplichtingen waardoor het goed met de studie en andere verenigingen te combineren valt.

Informatie over W.S.S.F.S Wageningsk Studinte Selskip foar Fryske Stúdzje

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van W.S.S.F.S Wageningsk Studinte Selskip foar Fryske Stúdzje. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:studentenvereniging
Datum opgericht:1930
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten
Huidige ledenaantal:50
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Wageningen
Stad:Wageningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke dinsdagavond hebben we een gezellige activiteit met de nodige versnaperingen. We zijn geen erg grote vereniging en hebben daarom geen eigen pand. De locaties worden dus van week tot week bepaald.
Jaarlijkse contributie:25
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

De vereniging is opgericht op 23 januari 1930 door Jan-Bieuwes van de Meulen. Het was de eerste vereniging waar zowel mannen als vrouwen lid konden worden.

Activiteiten:

Zeer variabel, gezellige activiteiten zoals ‘s avonds gezellig een biertje drinken en ouwehoeren, actievere activiteiten zoals straatkaatsen op de markt in Wageningen, of informatieve activiteiten in het teken van de Fryske Taal en Kultuer.

Missie & Visie

.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 30 maart 2020 om 15:14.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud