Studiegids » Studentenverenigingen » VGSR in Rotterdam

VGSR in Rotterdam

Al sinds 1950 maakt de Vereniging van Gereformeerde Studenten te Rotterdam deel uit van het studentenleven in deze bruisende stad. Voornamelijk gevestigd in het Westen van Rotterdam is ze een groep betrokken Christelijke studenten, op zoek om meer uit hun studentenleven te halen. De VGSR is er voor zowel WO- als HBO-studenten, voor iedereen die Gods woord onderschrijft.

De VGSR is een betrokken vereniging. Alle leden kennen elkaar en vrijwel iedereen woont in hetzelfde deel van Rotterdam. Naast de tweewekelijkse bijbelstudieclubs (BBC) geldt de donderdag als verenigingsavond, waarop we samen activiteiten ondernemen, zoals culturele activiteiten, lezingen, sportactiviteiten, jaargroepsavonden en dispuutsavonden. Aansluitend borrelen we op de sociëteitsavond, waar doorgaans goede gesprekken en gezelligheid de toon voeren!

Naast al deze dingen hebben we door het jaar heen nog VGSR-weekenden, amicale feesten met andere verenigingen uit VGS-Nederland, en het alom geprezen PaasCongres. Al deze dingen maken de VGSR een uitstekende mix van studiezin en amicitia.

Informatie over VGSR

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van VGSR. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke studentenvereniging
Datum opgericht:14 december 1950
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Christelijke studenten
Koepelorganisatie / netwerk:VGS-Nederland
Huidige ledenaantal:50
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Spanjaardstraat 108a, 3025 TW Rotterdam
Stad:Rotterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke donderdag wordt er een activiteit georganiseerd met aansluitend een borrel op de Sociëteit. Daarnaast is er de mogelijkheid om op maandag bijbelstudie te volgen.
Ontgroening:Ja


Geschiedenis van de vereniging

Al sinds 1950 maakt de Vereniging van Gereformeerde Studenten te Rotterdam onderdeel uit van het studentenleven in deze bruisende stad. Hoewel een van de oudste en meest traditionele studentenverenigingen van christelijk Nederland, is ze toch een actieve en moderne groep studenten die meer willen dan alleen studeren. Sinds februari 2009 is het voor HBO-studenten ook mogelijk geworden lid te worden van de VGSR! Trouwens, niet alleen vrijgemaakten, maar iedereen die Gods Woord, door ons beleden met de Drie Formulieren van Enigheid, onderschrijft kan lid worden.

Activiteiten:

Elke student een christen-academicus. Dat is waar de VGSR voor staat. Suf? Nee. In een mild klimaat zorgen studiezin en amicitia, de twee pijlers van de VGSR, voor de juiste omstandigheden om elke student op zijn eigen tempo zijn interesses en sociale contacten te ontwikkelen. Wat de studiezin betreft zijn er de maandelijkse dispuutsavonden, waar in een kring van gelijkgestemden de discussie en diepgang wordt opgezocht op allerlei verschillende terreinen (zie ook Disputen) en ook worden in verband met het semesterthema jaarlijks zo’n 3 à 4 lezingen georganiseerd, waarbij experts van uiteenlopende achtergronden hun visie en verhaal vertellen.

Sinds enkele jaren kent de VGSR ook de zogenaamde bijbelclublezingen. Hier worden van tijd tot tijd klassieke maar ook moderne geloofsthema’s besproken, die, nog meer dan tijdens de ‘gewone’ discussieavonden, het kenmerkende christelijke karakter van de vereniging laat zien.

De sociëteit aan het Eendrachtsplein is één van de grootste toonbeelden van weelderige amicitia (letterlijk: vriendschap) op de VGSR. Wekelijks wordt daar voor elk lid getapt en als je een echte student bent, laat je de laatste metro voor wat het is en blijf je nog tot de late uurtjes genieten van een rustig muziekje en een goed gesprek of gewoon een hoop lol. Verder hebben we door het jaar heen de amicale feesten (in en buiten Rotterdam), sportactiviteiten, weekenden weg met de vereniging, naar de film, ’s avonds bij elkaar eten/borrelen of gewoon een kopje koffie en een spelletje na de kerk op een kast. Gezelligheid kent geen tijd, noemen ze dat.

En naast dat alles is er ook het jaarlijkse veelgeprezen Paascongres dat de perfecte mix is van gepaste christelijke studiezin en rijkelijk vloeiende amicitia.

Missie & Visie

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 22 november 2020 om 11:34.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud