Studiegids » Studentenverenigingen » VGSN-TQ in Nijmegen

VGSN-TQ in Nijmegen

De VGSN-TQ is een christelijke studentenvereniging in Nijmegen. De drie pijlers waar wij ons mee bezig houden zijn geloof, wetenschap en gezelligheid. Door de kleinschaligheid ken je iedereen persoonlijk, wat onze vereniging een hechte groep maakt. We hebben regelmatig contact met andere christelijke verenigingen in Nederland waardoor je veel nieuwe mensen leert kennen. Samenvattend: de VGSN is een vereniging waar je bezig bent met het geloof, veel leert, gezellig een biertje kan drinken, en als meest belangrijke, een plek waar je volledig jezelf kan zijn!

Informatie over VGSN-TQ

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van VGSN-TQ. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke studentenvereniging
Datum opgericht:1990
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Christelijke studenten
Koepelorganisatie / netwerk:VGS-Nederland en CSN
Huidige ledenaantal:55
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Villa van Schaeck
Stad:Nijmegen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Donderdagavond
Jaarlijkse contributie:110
Ontgroening:Ja


Geschiedenis van de vereniging

Nadat er al verschillende VGS-verenigen in Nederland gevormd waren, werd in 1990 de VGSN-TQ in Nijmegen opgericht. Het eerste jaar bestond de vereniging uit 13 leden. Dit aantal groeide snel. In 1996 kreeg de vereniging een verenigingslied, dat vandaag de dag nog regelmatig wordt gezongen.

Activiteiten:

Elke donderdagavond is er om 20.00 een activiteit, die behoort tot een van de drie pijlers. Bijvoorbeeld een lezing, een spel of een praise. Na deze activiteit gaan we door naar SooS. Hier drinken we gezellig een paar biertjes. Eens in de twee weken op dinsdagavond vindt er een bijbelstudie in vaste groepjes plaats. Voorafgaand hiervan wordt er samen gegeten. Hiernaast zijn er nog regelmatig verenigingsweekenden en (thema)feesten.

Missie & Visie

Het doel van de vereniging is dat de leden hun kennis ontwikkelen, elkaar steunen in het geloof en een gezellige groep mensen om zich heen hebben.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 mei 2020 om 08:15.

Bronnen: geen

Skip to content