Studiegids » Studentenverenigingen » Vereniging van Gereformeerde Studenten te Delft in Delft

Vereniging van Gereformeerde Studenten te Delft in Delft

Wij zijn een hechte, actieve christelijke studentenvereniging in Delft met een gereformeerde grondslag. Bij VGSD kunnen we ons ontwikkelen in ons geloof, maken we nieuwe vrienden en kunnen we genieten van een biertje op zijn tijd. Bij bijbelkring kunnen we leren we Gods woord beter begrijpen en erover discussiëren. We willen ons naast onze studierichtingen ook ontwikkelen op intellectueel vlak en hebben door het jaar heen verschillende lezingen en werkgroepen, waar we nieuwe dingen kunnen leren. Ook zijn we erg studentikoos, naar de activiteiten dragen we altijd onze rode das en er wordt nog wel eens gebrast. We zijn aangesloten bij VGS-Nederland, waar we elk jaar een Axxieperiode mee hebben, dan breken we in bij huizen van zusterverenigingen.

Informatie over Vereniging van Gereformeerde Studenten te Delft

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Vereniging van Gereformeerde Studenten te Delft. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke studentenvereniging
Datum opgericht:23-03-1961
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Christelijke studenten van de TU, Haagse Hogeschool of Inholland
Koepelorganisatie / netwerk:VGS-Nederland
Huidige ledenaantal:70
Url website:website
Stad:Delft
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Donderdagavond om 20 uur begint de activiteit in de Immanuelkerk, daarna vindt soosch plaats vanaf 22 uur.
Jaarlijkse contributie:10.2
Ontgroening:Ja


Geschiedenis van de vereniging

Op 23 maart 1961 zijn we opgericht en elk jaar vieren we die dag met een Dies Natalis, een gala! Elk lustrumjaar vieren we dat extra groots, met een lustrumweek en lustrumreis naar een toffe stad!

Activiteiten:

Elk jaar houden we veel verschillende activiteiten op donderdagavond, zoals plenaire bijbelstudies, lezingen, leuke spellen, algemene ledenvergaderingen, maaltijden en avonden van zang en gebed. Ook zijn er door het jaar heen verschillende weekenden, bijvoorbeeld met je dispuut, jaargroep of kring. Maar ook zeilweekenden in Friesland of liftweekenden naar bijvoorbeeld Oostenrijk of Duitsland vinden elk jaar plaats. Al onze activiteiten organiseren we zelf, leden krijgen veel mogelijkheid om zich in te zetten in commissies daarvoor en zich op die manier te ontwikkelen.
Op dinsdagavond vindt om de week bijbelkring plaats, de andere week zijn onze 4 disputen actief. De 4 disputen hebben elk een verschillend karakter en elk hun eigen activiteiten, zoals vuurspuwen, chique dineren of juist filosoferen!

Missie & Visie

Bij VGSD willen we de techniek leren te verstaan in het licht van Gods woord en dat ook uitdragen naar de wereld om ons heen. We willen ons ontwikkelen en vrienden voor het leven maken!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 10 maart 2020 om 07:12.

Bronnen: geen

Skip to content