Studiegids » Studentenverenigingen » Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente in Enschede

Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente in Enschede

De VGST is een leuke, actieve, betrokken vereniging waar iedereen elkaar kent. De vereniging bestaat uit ongeveer 70 à 80 hbo- en wo-studenten. Samen ontwikkelen we ons in ons geloof en ook breder, in onze kijk op de wereld. We leren van elkaar en van sprekers en we leren om na te denken over wat we zelf van dingen vinden. Zo ontwikkelen we ons op zoveel meer gebieden dan alleen onze studie. Verder is er altijd genoeg tijd voor gezelligheid en voor spontane borrels en acties. Wat ook bijdraagt aan de betrokkenheid en activiteit van onze vereniging is het feit dat vrijwel iedereen met twee tot vier andere VGST’ers in onze verenigingshuizen woont. Vet gezellig en je kunt lekker samen eten.

Informatie over Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke Studentenvereniging
Datum opgericht:16 juni 1983
Status vereniging:Actief
Koepelorganisatie / netwerk:VGS-Nederland
Huidige ledenaantal:75
Url website:website
Stad:Enschede
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Donderdagavond vanaf 22:30 uur.
Ontgroening:Ja


Geschiedenis van de vereniging

De VGST is in 1983 opgericht door een klein groepje van christelijke studenten die naast een christelijke- ook een sociale, intellectuele en studentikoze invulling aan hun studentenleven wilden geven. Met name die laatste twee aspecten zijn typerend voor de VGST. Het studentikoze karakter van onze vereniging uit zich op de meest uiteenlopende manieren en heeft ons al meerdere artikelen in de landelijke kranten opgeleverd. Is het niet omdat de eerstejaarsleden twee bestuurders naar Marokko hebben ontvoerd, dan is het wel omdat een paar kandidaatsenatoren bij een studentenhuis hebben ingebroken en daar de hele woonkamer uiterst vakkundig met stoeptegels hebben betegeld. Ook hebben we het nieuws gehaald toen een aantal leden probeerden te bewijzen dat de studie psychologie niet zoveel voorstelde. Dit deden ze door onvoorbereid, jasje-dasje, met rood-blauwgeverfde gezichten een tentamen psychologie te maken. Bijna de helft van het testpanel haalde een voldoende en kon 5 studiepunten aan hun puntentotaal bijschrijven. Het vak is na deze actie aangescherpt en is zelfs een struikelvak geworden voor de huidige psychologiestudenten :P.

De VGST heeft altijd een relatief open toelatingsbeleid gehad. Al bij onze oprichting waren we één van de weinige christelijke studentenverenigingen waar zowel wo’ers als hbo’ers lid kunnen worden. De VGST heeft daarnaast ook de zogenaamde ‘kerkeis’ of ‘geloofseis’ niet; iedereen die God beter wil leren kennen en een christelijke invulling aan zijn of haar studentenleven wil geven is van harte welkom.

Activiteiten:

De VGST focust op vier pijlers: christelijk, intellectueel, studentikoos en sociaal. Onze activiteiten sluiten daarbij aan. Onder de christelijke pijler vallen de Bijbelstudies die we houden en de toerustende lezingen die we over christelijke onderwerpen organiseren. Onder ‘intellectueel’ vallen lezingen over andere onderwerpen, zoals genetische manipulatie, terrorisme, strafrecht en duurzaamheid. Daarnaast verdiepen we ons ook in kleinere groepjes in dit soort ethische, filosofische, economische en politieke onderwerpen. Zo ontwikkelen we ons samen in ons geloof en in onze visie op de wereld.

En dan hebben we natuurlijk nog de studentikoze en de sociale pijler. Hieronder vallen dingen als jasje-dasje rondlopen op verenigingsactiviteiten, ludieke acties neerzetten in woonkamers van andere verenigingshuizen en liften naar een bestemming in West-Europa tijdens liftweekend. Verder vallen hier ook ons jaarlijkse gala, onze kleinkunstavond, feesten en onze verenigingsweekenden onder. Daarnaast hebben we natuurlijk elke week sociëteit in Café Update, waar we kunnen genieten van gesprekken, een biertje en van de gezelligheid en de sfeer.

Missie & Visie

Bij de VGST willen we een leuke studententijd hebben en willen we ons ontwikkelen als christenacademicus. Dit houdt ten eerste in dat we willen groeien in ons geloof. Ten tweede betekent het dat we ons willen verbreden en meer willen leren over onderwerpen buiten ons geloof en buiten onze studie. Zo kunnen we een goed onderbouwde mening vormen over de dingen die spelen in de wereld en waar we na onze studententijd mee te maken kunnen krijgen. Daarnaast kijken we bij de VGST naar elkaar om, hebben we een gezellige, toffe tijd en bouwen we vriendschappen voor het leven.

Overige Informatie

Wil je meer weten? Kom dan eens naar onze open dagen of kom gewoon een keer langs bij Bijbelstudie of sociëteit! Kijk ook vooral eens op onze site (vgst.nl) voor nog meer informatie en voor wat foto’s om de sfeer te proeven. Heb je nog vragen, dan beantwoorden we die graag. Mail dan even naar promocie@vgst.nl. Zien we je binnenkort?

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 maart 2020 om 11:51.

Bronnen: geen

Skip to content