Studiegids » Studentenverenigingen » Vereniging B.I.T.O.N. in Utrecht

Vereniging B.I.T.O.N. in Utrecht

Biton is een gezelligheidsvereniging op het centraal gelegen Lucasbolwerk in Utrecht, die zich kenmerkt door het niet-traditionele karakter. Gelijkwaardigheid staat op Biton voorop: iedereen gaat gezellig met iedereen om en we hebben dan ook geen ontgroening. Wel hebben we een divers aanbod aan activiteiten, variërend van disco’s en traditionele dispuutsavonden tot LAN-parties en metal-avonden, maar ook aan drankjes, muziek en leden, waardoor voor iedereen wel een plekje is. Je bepaalt helemaal zelf hoe vaak en wanneer je langskomt vanwege onze grote vrijblijvendheid, en door onze kleinschaligheid kun je altijd bij bekenden aanschuiven. Kom langs en word lid!

Informatie over Vereniging B.I.T.O.N.

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Vereniging B.I.T.O.N.. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Gezelligheidsvereniging
Datum opgericht:13 mei 1973
Status vereniging:Actief
Koepelorganisatie / netwerk:Federatie Utrechtste gezelligheidsverenigingen (F.U.G.) en Landelijke kamer voor verenigingen (L.K.v.V.)
Huidige ledenaantal:350
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Lucasbolwerk 16
Stad:Utrecht
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Maandag vanaf 20:30 Donderdag vanaf 16:00 Zaterdag vanaf 20:30
Jaarlijkse contributie:120
Ontgroening:Nee

Foto's van Vereniging B.I.T.O.N.

Vereniging B.I.T.O.N.

Geschiedenis van de vereniging

Biton werd in 1973 opgericht als een ondervereniging van S.S.R. Utrecht door ontevredenheid over het karakter van de vereniging. Doordat S.S.R. Utrecht een niet-christelijke, open jongerenvereniging werd, splitste Biton snel daarna af. Snel na de begindagen begint het christelijke karakter af te nemen. ”Al zeker een jaar na de oprichting begon God uit het leven der Bitonezen te verdwijnen. In 1976 riep de praeses van de vereniging nog op tot een herstel van het gereformeerde karakter, maar tevergeefs.” De christelijke grondslag, die uitgaat van menselijke waarden, ”in het bijzonder zoals deze waarden in het evangelie tot uiting komen” [Statuten Vereniging B.I.T.O.N.], bestaat in 2014 nog steeds. Vanwege deze grondslag is tolerantie nog steeds een belangrijk goed binnen de vereniging.

Activiteiten:

Binnen Biton is er voor ieder wat wils. Er bestaan verschillende disputen en commissies waar je op ieder moment van je lidmaatschap lid van kunt worden of deel aan kunt nemen. Voorbeelden zijn Polyhymnia (een kunst- en cultuurdispuut met activiteiten als een bezoek aan het lichtfestival in Amsterdam of theatervoorstellingen), Darkside (het metal- en mededispuut die geniet van nachtkanoën, Halloweenfeesten of barhangavonden), Pi (Het bakdispuut die onder andere voor heerlijke borreltaarten zorgt) of N3rd met hun jaarlijkse LAN-parties. Verder kun je het zo gek niet bedenken: alpaca’s aaien, portproeverijen, pyjamafeesten, het kan allemaal op Biton!

Missie & Visie

Onze kernwaarden zijn al enigszins beschreven: gelijkwaardigheid, vrijblijvendheid, diversiteit en kleinschaligheid staan voorop. Op Biton kun je helemaal jezelf zijn!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 3 februari 2020 om 16:35.

Bronnen: geen

Skip to content