Studiegids » Studentenverenigingen » Unitas Studiosorum Groningana in Groningen

Unitas Studiosorum Groningana in Groningen

Unitas is een traditionele studentenvereniging waar gelijkwaardigheid erg belangrijk is. De vereniging telt ongeveer 200actieve leden; groot genoeg om je nooit te vervelen, maar ook klein genoeg om niet opgeslokt te worden in de overweldigende massa. Heropgericht in 1996 en met een eigen pand in het centrum van Groningen, is Unitas S.G. niet weg te denken uit het Groninger studentenleven.

Informatie over Unitas Studiosorum Groningana

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Unitas Studiosorum Groningana. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studentenvereniging
Datum opgericht:21 juni 1996
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten
Koepelorganisatie / netwerk:Federatie der Unitates en Bonden, Contractus Groningen
Huidige ledenaantal:200
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Schuitendiep 74/74A, 9711 RG Groningen
Stad:Groningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Maandag, woensdag, vrijdag
Jaarlijkse contributie:120
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

Het huidige Unitas S.G. is een heroprichting van de studentenvereniging “Unitas Studiosorum Groningana” die heeft bestaan van eind jaren ‘30 tot 1972. De sociëteit was in de jaren ‘60 gevestigd aan het Noorderdiep en verhuisde later naar de Coehoornsingel. De vereniging is oorspronkelijk ontstaan als alternatief voor de corpora: traditioneel maar vooruitstrevend. Destijds was er veel ophef over de ontgroeningen van de corpora en zodoende ontstond de roep naar een alternatief: Unitas S.G. Ondanks het feit dat dat Unitas S.G een traditionele vereniging was en is, kent de introductietijd geen ontgroenend karakter en hebben alle leden gelijke rechten en plichten. Op 21 juni 1996 is de vereniging heropgericht en vandaag de dag is de vereniging uitgegroeid tot een volwaardige studentenvereniging met 200 leden.

Activiteiten:

Unitas kent verschillende soorten verbanden waar leden vanaf hun eerste jaar aan deel kunnen nemen. Zo zijn er jaarclubs, disputen en commissies. Daarnaast kent Unitas enkele huizen en genootschappen.

Missie & Visie

Unitas Studiosorum Groningana is een traditionele en studentikoze studentenvereniging in Groningen, waar gelijkwaardigheid hoog in het vaandel staat. Als je lid wordt bij Unitas, maak je de keuze voor de mooist mogelijke toevoeging aan jouw studententijd. Je kiest ervoor om goed te feesten, maar ook om serieus te studeren. Je kiest ervoor vrienden te maken voor het leven, dingen te ondernemen naast je studie en jezelf te ontplooien.

Wat Unitas onderscheidt van andere studentenverenigingen is de combinatie van gelijkwaardigheid, het handhaven van traditionele mores en tradities en de kleinschaligheid.

Mutando Conservamus
De lijfspreuk van Unitas is Mutando Conservamus. Letterlijk betekent dit: door te veranderen behouden wij. De lijfspreuk is typerend voor hoe wij omgaan met veranderingen binnen de vereniging maar het belangrijk vinden dat de waardes van Unitas voort blijven bestaan.

Eenheid
Onze naam zegt het al. Unitas (eenheid in het Latijn) is met 250 leden een relatief kleine, maar hechte vereniging. Dit heeft als voordeel dat je de andere leden al snel in je het eerste jaar leert kennen, en dat mensen jou ook snel kunnen leren kennen. Je wordt hierdoor snel opgenomen binnen de vereniging.

Gelijkwaardigheid
Ondanks het feit dat we een traditionele vereniging zijn, is onze introductietijd geen ontgroening en hebben alle leden dezelfde rechten en plichten. Zo mag je in je eerste jaar meteen deelnemen in verschillende commissies en genootschappen en ben je als volwaardig lid aanwezig op onze Sociëteit.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 maart 2020 om 22:59.

Bronnen: geen