Studiegids » Studentenverenigingen » Unitas Studiosorum Amstelodamensium in Amsterdam

Unitas Studiosorum Amstelodamensium in Amsterdam

Unitas is een middelgrote vereniging en telt momenteel een kleine 500 leden. Hiermee is zij de op twee na grootste vereniging van Amsterdam. Met 500 leden is het mogelijk om diverse grote activiteiten te organiseren en tegelijkertijd veel leden goed te leren kennen. Onze vereniging telt op dit moment elf colleges, bestaande uit twee heren-, drie dames- en zes gemengde colleges. Daarnaast zijn er ook jaarclubs actief.

Informatie over Unitas Studiosorum Amstelodamensium

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Unitas Studiosorum Amstelodamensium. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Traditonele/gezelligheidsvereniging
Datum opgericht:21 februari 1911
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten
Huidige ledenaantal:500
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Sociëteit S.A.L.V.E.
Stad:Amsterdam
Jaarlijkse contributie:-120
Ontgroening:Ja


Geschiedenis van de vereniging

Unitas Studiosorum Amstelodamensium (U.S.A.) is opgericht in 1911 als een studentengezelligheidsvereniging met de basisprincipes gelijkwaardigheid en betaalbaarheid. De vereniging werd een ontmoetingsplaats voor studenten uit allerlei studies en milieus die niet alleen wilden feesten, maar zich ook wilden ontplooien. Nog steeds vormen deze principes in combinatie met tradities opgebouwd in de afgelopen 108 jaar, het hedendaagse karakter van Unitas.

Activiteiten:

Naast de borrels organiseert Unitas door het jaar heen nog vele andere activiteiten. Zo is er het jaarlijkse hockeytoernooi, het gala, de uitvoering van de TUSA ( de toneelafdeling van Unitas), om nog maar te zwijgen over het lustrum dat iedere 5 jaar plaatsvindt. Daarnaast organiseren de colleges zelf ook nog veel activiteiten zoals bijvoorbeeld een wintersport, een zeilweekend, varen op de grachten met koningsdag etc.

Missie & Visie

Unitas is een traditionele gezelligheidsvereniging die openstaat voor alle studenten. Echter willen wij ook op maatschappelijk gebied ons steentje bijdragen. Ieder jaar wordt er gecollecteerd voor het Beatrix spierfonds, organiseert Unitas een Sinterklaasmiddag voor kinderen waarvan de ouders het niet al te breed hebben en gaan we op bezoek bij ouderen in een bejaardentehuis.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 1 maart 2020 om 19:19.

Bronnen: geen

Skip to content