Studiegids » Studentenverenigingen » U.H.S.V. Anteros in Utrecht

U.H.S.V. Anteros in Utrecht

Anteros is dé LHBT+ studentenvereniging van Utrecht. Bij ons is iedereen welkom en kun je lekker jezelf zijn. Als gezelligheidsvereniging zijn onze weken gevuld met allerlei activiteiten; themaborrels, feesten, reizen, lezingen, kook- en dansworkshops, lasergamen, noem maar op. Om al deze activiteiten te organiseren, hebben we commissies bestaande uit enthousiaste leden die zich graag actief inzetten voor de vereniging. Naast de vele commissies hebben wij ook verscheidene disputen die voor hun leden nog een extra activiteit organiseren elke maand. Dit alles versterkt de verbondenheid in onze vereniging en zorgt ervoor dat iedereen vol kan genieten van zijn studententijd.

Informatie over U.H.S.V. Anteros

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van U.H.S.V. Anteros. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Gezelligheidsvereniging
Datum opgericht:22-06-2010
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:LHBT+ Studenten
Koepelorganisatie / netwerk:Interstedelijk Queer Studenten Netwerk (IQSN)
Huidige ledenaantal:153
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Achter Sint Pieter 25, tweede verdieping
Stad:Utrecht
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke woensdag van 21:00-1:00
Jaarlijkse contributie:45
Ontgroening:Nee

Foto's van U.H.S.V. Anteros

U.H.S.V. Anteros

Geschiedenis van de vereniging

Anteros is op 22 juni 2010 opgericht als gezelligheidsvereniging gericht op LHBT+ studenten. Oprichter en tevens eerste Praeses Chubbs Koolman had het idee al een tijd in zijn hoofd, omdat er weinig mogelijkheid was voor LHBT+ studenten om elkaar te ontmoeten, en omdat de combinatie van LHBT+ zijn en studentikoosheid niet altijd vanzelfsprekend was. Bij deze oprichting werd hij geholpen door Ron Bartels, Wies Lommen, Joeri Arkink en Rianne Bergstra, met wie hij samen het eerste bestuur der U.H.S.V. Anteros vormde. Om de statuten te financieren werd de hulp van het PANN fonds ingeschakeld. Ook is de naam bedacht op een PANN feest, waar mensen suggesties konden doen voor de nieuwe vereniging. De naam Anteros komt van de griekse god van de werderliefde, welke iedereen straft die liefde onbeantwoord laat.

Activiteiten:

Iedere woensdag is er een open borrel in onze stamkroeg de Bodytalk. Hiernaast hebben we 12 commissies die ervoor zorgen dat er naast de borrel iedere week een activiteit wordt georganiseerd. De Activiteitencommissie organiseert organiseert een groot scala aan activiteiten, van bootje varen, tot lasergamen of poolen. De Borrelcommissie organiseerd iedere maand een themaborrel. De Canal Pride commissie zorgt ervoor dat we ieder jaar een boot hebben bij de Utrechtse Canal Pride. De Feestcommissie organiseert verscheidene feesten door het jaar heen, waaronder een kerstgala en het jaarlijkse Dies feest. De Jaarboekcommissie maakt ieder jaar ons jaarboek. De Kookcommissie organiseert kook en voedsel gerelateerde activiteiten. Hieronder vallen pre-borrel diners, een wijnproeverij, en het jaarlijkse kerstdiner. Dit jaar is ons tweede lustrum. Hierom is er een Lustrumcommissie opgezet, die het hele jaar door activiteiten organiseren onder het thema ‘Epos’. De Kunst en Cultuur commissie organiseert cultureel georienteerde activiteiten, zoals een jaarlijks open podium, een zangworkshop, en een kustworkshop. De Maatschappelijke commissie organiseert maatschappelijk gerichte activiteiten, zoals debatten en lezingen. Deze zijn vaak LHBT+ gericht. De Reiscommissie organiseert ieder jaar een reis naar een grote stad in Europa, en een winterkamp. De UITcommissie zorgt voor de activiteiten, feesten, en borrels die de vereniging organiseert tijdens de Utrechtse Introductie Tijd en zorgt ervoor dat deze soepel verlopen. De Introductiecommmissie organiseert de activiteiten in onze jaarlijkse introductieperiode.
Verder heeft de vereniging nog 3 disputen. H.E.L.D. is het herendispuut, die zorgt voor de studentikoosheid onder de mannelijke leden. Paedia is een laagdrempelig gemengd bordspellendispuut. Dionysos is een gemengd cultuur- en gezelligheidsdispuut. Deze disputen organiseren iedere maand een activiteit voor hun leden.

Missie & Visie

Het doel van de vereniging is om onze leden een studentikoze omgeving te bieden die een toevoeging zal zijn op hun studententijd. De combinatie LHBT+ en studentikoos is niet altijd vanzelfsprekend, en wij willen onze leden dit bieden. We trachten een comfortabele plek te zijn voor LHBT+ studenten; wij zijn echter geen support group, en doen niet aan activisme.

Overige Informatie

De vereniging werkt samen met verscheidene verenigingen. Buiten Utrecht hebben we de zusterverenigingen waarmee we samenwerken, welke vallen onder het IQSN. Binnen Utrecht hebben we verscheidene onofficiële broertjesverenigingen waar we regelmatig mee samenwerken.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 18 februari 2020 om 12:14.

Bronnen: geen