Studiegids » Studentenverenigingen » SV Woord & Daad in Heerlen

SV Woord & Daad in Heerlen

MANNEN VAN WILLEN DOEN, MANNEN VAN WOORD EN DAAD!
VROUWEN VAN WILLEN DOEN, VROUWEN VAN WOORD EN DAAD!
MENSEN VAN WILLEN DOEN, MENSEN VAN WOORD EN DAAD!

Zo luidt onze lijfspreuk, Woord & Daad is sinds 1932 een groot deel van het Heerlense studentenleven. Onze vereniging is voor de echte beuners, mensen die niet bang zijn om de handen uit te mouwen te steken en eens een stevig project onder de armen te nemen. Maar dit is zeker niet het enige waarmee wij ons bezighouden. Iedere week is er onze standaard soosavond op woensdag, vaak ook met een activiteit of themafeest gekoppeld aan deze dag.

Naast onze standaard woensdagen, zijn er gedurende het jaar verschillende evenementen georganiseerd om het studentenleven toch écht de leukste tijd van je leven te maken! Kampvuuravonden, een weekendje de Ardennen in of een stad in het buitenland bezoeken, alles komt aan bod!

Informatie over SV Woord & Daad

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van SV Woord & Daad. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Hogere Technische Studentenvereniging
Datum opgericht:04-06-1932
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten
Huidige ledenaantal:233
Url website:website
Stad:Heerlen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:De sociëteit is standaard op woensdag tussen 21:00 en 02:00 geopend. Onze soos heeft een uitgebreid assortiment aan dranken, van heerlijke speciaalbiertjes tot fantastische whisk(e)y, maar natuurlijk ook gewoon lekkere pilsjes. Uiteraard zijn er ook verschillende en leuke activiteiten om aan deel te nemen, deze zijn over het algemeen op woensdag in de Irish Pub Erin's Isle in Heerlen, maar van tijd tot tijd ook op andere locaties in en rondom Heerlen. Alle informatie en updates hierover zijn te vinden op onze website, https://svwoordendaad.nl/, en Facebookpagina https://www.facebook.com/SVWoordenDaad/
Jaarlijkse contributie:35
Ontgroening:Nee

Foto's van SV Woord & Daad

SV Woord & Daad

Geschiedenis van de vereniging

Het is natuurlijk geen makkelijke opgave om nu even in vogelvlucht ruim 80 jaar historie van Woord & Daad te verwoorden. Maar in den beginne… Muller moet in de meidagen van 1932 zijn idee, met betrekking tot de oprichting van …, besproken hebben met enkele studiegenoten. De Raadskelder in Heerlen was het vaste trefpunt. Ondanks een achteraf vrij feestelijke geschiedenis begon Woord & Daad dus als een serieuze organisatie, die nauwelijks feestelijkheden organiseerde, maar zich toelegde op een heel serieus, deels sociaal cultureel programma.

Door de jaren heen is de zeer serieuze insteek iets losser geworden en is Woord & Daad echt tot een studentenvereniging zoals die nu zo gewoon zijn gegroeid. Met gezellige feesten en activiteiten, de leukste mensen in heel Zuid-Limburg en het beste bier! Voor de volledige geschiedenis kun je hier kijken: https://www.lustrumwoordendaad.nl/

Activiteiten:

Er is natuurlijk iedere week wel iets te doen, zij het een normale soosavond, zij het een uitgebreid feest met kostuums en speciale shots of cocktails. Er is geen week hetzelfde en dat maakt het zo leuk. Van Smurfen tot beerpong, een volleybaltoernooi tot kampvuur, Beerolympics tot Valentijnsfeest, de variatie is eindeloos.

Naast alle leuke activiteiten, zijn er jaarlijks ook een aantal speciale evenementen. Deze zijn doorgaans niet op de woensdagen en kunnen ook meerdere dagen bestrijken. Dit kan een weekendje de Ardennen in zijn, maar ook een cantus of een dag naar het pretpark.

Kortom, er is een hoop te beleven en je hoeft je nooit te vervelen.

Missie & Visie

“Non scholae, sed Vitae discimus”

“Dulce est desipere in loco”

Een stelling die de besturen van de Studentenvereniging S.V. Woord & Daad al jaren aan elkaar overdragen. De stellingen: “Wij leren niet voor de school, maar voor het leven”, “Het is prettig nu en dan eens uitgelaten te zijn”. Deze stellingen omschrijven de vereniging perfect. De dingen die je meemaakt, doet en onderneemt bij Woord & Daad die neem je je hele leven mee. Ook hoeft alles niet altijd serieus te zijn, ontspan, neem een lekker drankje en laat je vooral gaan. Het belangrijkste is dat je je thuis voelt en dat is iets waar iedereen bij Woord & Daad altijd voor gaat, iedereen wordt met open armen ontvangen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 9 juli 2020 om 09:12.

Bronnen: geen

Skip to content