Studiegids » Studentenverenigingen » sv CREAS in Arnhem

sv CREAS in Arnhem

s.v. CREAS
CREAS is een afkorting van ‘Cultuur Recreatie en Educatie voor Arnhemse Studenten’ en is daarbij ook de enige vereniging waar alle Arnhemse studenten welkom zijn. Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd voor de leden zoals een zeilweekend, sporttoernooien, brouwerij bezoeken, weekendjes weg en tal van (thema) feesten. Studentenvereniging CREAS biedt een sociale basis in deze mooie stad, sneller een kans op een kamer, studieboeken en een (bij)baan.

De SooS
s.v. CREAS heeft een prachtige sociëteit midden in de stad die vier dagen in de week geopend is voor enkel studenten, waarvan dinsdag alleen voor leden. Op deze ledenavond wordt er elke week weer iets nieuws bedacht: heerlijke 3 gangen diners, karaoke avonden, cocktailworkshops of sprekers; we hebben alles al wel eens meegemaakt! Ook studenten die geen lid zijn, zijn welkom om een drankje te komen drinken elke donderdag, vrijdag & zaterdag avond.

Introductiekamp
Twee keer per jaar organiseert CREAS een introductieweek/weekend waar studenten kennis kunnen maken met de vereniging, de leden en andere nieuwe studenten. Deze week staat in het teken van groepsbinding, alcoholische versnaperingen en vooral gezelligheid, en hier hoort natuurlijk geen ontgroening bij. Klinkt dit als iets voor jou? Meld je dan aan voor de eerstvolgende intro; 11 tot 13 oktober! Aanmelden kan via onze website (creas.net/intro).

Word Lid!
Lidmaatschap bij CREAS kent geen verplichtingen. Niks moet, (bijna) alles mag! Lid worden? Schrijf je dan in via onze website of breng een bezoekje aan onze SooS!

Informatie over sv CREAS

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van sv CREAS. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studententenvereniging
Datum opgericht:23-05-1989
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Alle Arnhemse studenten (HAN, Artez, VHL)
Huidige ledenaantal:70
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Varkensstraat 46, Arnhem
Stad:Arnhem
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Dinsdag 20:00 – 00:00 (ledenavond)Donderdag 22:00 – 02:30Vrijdag 21:00 – 02:30Zaterdag 22:00 – 02:30
Jaarlijkse contributie:45
Ontgroening:Nee

Foto's van sv CREAS

sv CREAS

Geschiedenis van de vereniging

In 1989 ontstond bij een aantal studenten het idee om wat aan de belangen van de Arnhemse studenten te doen. Een aantal vertegenwoordigers van de HBO- opleidingen in Arnhem zijn toen rond de tafel gaan zitten om de mogelijkheden hiervan te bekijken. Al snel kwam men tot de conclusie dat het met de voorzieningen voor de studenten slecht gesteld was. Vervolgens kwam het idee naar voren om een s ch ng in het leven te roepen die de voorzieningen op het gebied van Cultuur, Recrea e en Educa e zou kunnen verwezenlijken.
Op 23 mei 1990 werd S ch ng CREAS (Cultuur Recrea e en Educa e voor de Arnhemse Studenten) een feit. Voor iedere HBO- student in Arnhem was er dan eindelijk de mogelijkheid om naast de studie het sociale leven in te duiken o ewel het studentenleven.
In eerste instan e had CREAS één vaste Soosavond in voormalig Café Het Haasje, tegenwoordig Café ‘t Huys (op de Korenmarkt); maar al snel bleek dat dit niet voldoende was en dat CREAS rijp was voor een eigen sociëteit. Deze werd gevonden in de Varkensstraat.

Inmiddels zijn we drie dagen in de week (donderdag, vrijdag en zaterdag) geopend voor alle studenten en zijn we op dinsdag geopend voor alle leden. Ook worden er tal van ac viteiten georganiseerd voor de leden. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn onder andere het jaarfeest, het bierkampioenschap, Koningsdag, het zeilkamp, de Batavierenrace en natuurlijk de introductieweek!

Activiteiten:

– nieuwjaarsgala
– XXXmas party
– Hockeyweekend
– zeilweekend
– Viking run
– verschillende uitjes (pretparken, bierbezoekjes… dit verschilt erk jaar)
– actief leden uitjes
– Actief barcrew uitjes
– Batavierenrace
– introductieweek
– introductieweekend
– themafeesten
– bestuurswissel
– oud leden borrel
– oud besturen borrel

Missie & Visie

2.1 Visie
Het bevorderen van het Arnhemse studentenleven op het gebied van cultuur, recreatie, educatie en socialiteit. Het lidmaatschap van CREAS bevorderen, aantrekkelijker maken en aantrekkelijk houden.

2.2 Missie
CREAS financieel en sociaal gezond houden zodat CREAS kan blijven bijdragen aan het Arnhemse studentenleven. Het succes van CREAS investeren in onze vereniging. Daarnaast het verenigingsgevoel binnen CREAS bevorderen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 18 februari 2020 om 12:43.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud