Studiegids » Studentenverenigingen » SIB Groningen

SIB Groningen

Wij zijn SIB-Groningen, of beter bekend als de studentenvereniging van de Verenigde Naties. SIB is de grootste internationaal georiënteerde vereniging van Groningen!
Naast dat wij de traditionele aspecten van het studentenleven bieden, zoals commissies, disputen, en vele borrels en feestjes, organiseren we ook wekelijks intellectuele activiteiten zoals lezingen, debatten en congressen. Deze gaan vaak over onderwerpen gerelateerd aan Internationale vraagstukken. Daarnaast gaan wij ook zo’n 4 keer per jaar op reis. Vorige jaren zijn we bijvoorbeeld naar Marokko, Oekraïne en Georgië geweest.
Het allertofste van SIB is dat alles wat we doen, je ook zelf kan organiseren! Zo kan je zelf een lezing, congres, reis of feestje neer zetten. Zo proberen wij inhoud en gezelligheid met elkaar te combineren.
Ben je benieuwd naar de sfeer? Kom vooral een keer langs op een maandagavond, de lezingen zijn namelijk open voor iedereen.

Informatie over Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen/ Dutch United Nations Student Association

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen/ Dutch United Nations Student Association. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:(Intellectuele) Studentenvereniging
Datum opgericht:1947
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten
Koepelorganisatie / netwerk:SIB-nederland
Huidige ledenaantal:450
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Pelsterstraat 23
Stad:Groningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke maandagavond vanaf 8 uur hebben wij een lezing, daarna volgt er altijd een borrel of feest.Ook hebben we regelmatig op Donderdagavond lezingen of sociale activiteiten.
Jaarlijkse contributie:35
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

SIB-Groningen is in 1947 opgericht als de studentenvereniging voor Federale Wereld Orde. Dit kwam vooral als reactie op de Tweede Wereldoorlog. Studenten vonden dat jongeren meer betrokken moesten zijn met het bouwen en onderhouden van vrede. Echter vond de Koningin onze naam iets te brutaal, en veranderde we deze naar Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen. Sindsdien zijn er al 73 besturen geweest die vele activiteiten hebben neergezet. Sinds 2010 is de vereniging langzaam gaan internationaliseren, en staan we ook open voor internationale studenten. Zo is onze voertaal Engels en hebben zijn ongeveer de helft van onze leden Internationaal.

Activiteiten:

Zoals ik hiervoor ook al kort toelichtte, hebben we elke maandag een lezing met aansluitende borrel.
Daarnaast hebben we vaak op donderdagen een extra lezing of sociale activiteit.
We gaan vier keer per jaar op reis, in November hebben we een liftwedstrijd. In December gaan we voor slechts €5 naar Brussel, om weldaar het Europees Parlement te bezoeken. In Februari hebben we een carrière georiënteerde reis waar we veel bedrijven en organisaties in het buitenland bezoeken. In April hebben we dan tot slot onze grote reis, tussen de 10 en 12 dagen naar landen in en rondom Europa, zoals Georgië, Rusland, Marokko en de Balkan.

Andere noemswaardige activiteiten zijn ons jaarlijks diplomatendiner, waarbij er een stuk of 30 diplomaten naar Groningen komen en jij met hen kan dineren. Ook onze Dies Natalis (Verjaardag) met congres en aansluitend groot feest is noemswaardig.

Missie & Visie

De missie en visie van SIB is om de traditionele elementen van het studentenleven te combineren met wat intellectuelere activiteiten. Het combineren van inhoud en gezelligheid. Zo maak je niet alleen vrienden waarmee je lekker kan feesten, maar ook kan discussiëren en debateren over van alles en nog wat.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 30 maart 2020 om 15:12.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud