Studiegids » Studentenverenigingen » Studenten Toneelvereniging STUK in Utrecht

Studenten Toneelvereniging STUK in Utrecht

Studenten Toneelvereniging STUK is een toneelvereniging voor studenten die van toneel en gezelligheid houden in de stad Utrecht! We bieden meerdere producties aan, cursussen, en lessenreeksen. Daarnaast worden er borrels en activiteiten georganiseerd. Niets moet maar er kan veel.

Informatie over Studenten Toneelvereniging STUK

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studenten Toneelvereniging STUK. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studenten Toneelvereniging
Datum opgericht:22 maart 2018
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten
Koepelorganisatie / netwerk:Landelijke Organisatie Studenten Theaterverenigingen (LOST)
Huidige ledenaantal:140
Url website:website
Stad:Utrecht
Jaarlijkse contributie:59
Ontgroening:Nee

Foto's van Studenten Toneelvereniging STUK

Studenten Toneelvereniging STUK

Geschiedenis van de vereniging

Studenten Toneelvereniging STUK is opgericht op 22 maart 2018 door een aantal studenten die een toneelvereniging in Utrecht misten. Vanaf het begin af aan heeft STUK al voorstellingen georganiseerd. Elk jaar komen hier alleen maar meer voorstellingen bij. In korte tijd is STUK uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 140 leden.

Activiteiten:

STUK is een toneelvereniging en je krijgt dan ook zeker de mogelijkheid om toneel te spelen. Bij STUK bieden we meerdere producties per jaar aan, zowel met een professionele regisseur, als met stagiaires, als met leden. Ervaring is niet vereist. Ook kun je meedoen aan een basiscursus, lessenreeksen met verschillende thema’s of een andere cursus.

Ook naast het toneel zijn we een actieve vereniging. Er worden door verschillende commissies borrels, activiteiten en andere uitjes georganiseerd zodat iedereen zich snel thuis voelt binnen STUK. Er is bijna iedere week wel iets te doen! Hiernaast is er aan het begin van het collegejaar een introductiekamp. Tijdens dit weekend leer je alle leden goed kennen door middel van spelletjes en tijdens de gezellige borrels in de avonden. Sinds 2020 kan je je ook aanmelden voor een STUKje; een groep mensen met dezelfde interesse. Al deze dingen zijn vrijwillig maar kunnen veel toevoegen aan je studentenleven hier in Utrecht.

Leden hebben de mogelijkheid om plaats te nemen in verschillende commissies, zoals de activiteitencommissie, borrelcommissie, maar ook de kostuum- en decorcommissie! Zo kan je bijdragen aan deze jonge vereniging en nieuwe vaardigheden opdoen. Met behulp van de commissies worden het hele jaar door verschillende dingen georganiseerd. Commissies zijn hetgene waar de vereniging op draait en is een uitstekende manier om vrienden te maken, dingen te leren, en onze prachtige vereniging te helpen!

Missie & Visie

STV STUK zet zich in om theater toegankelijk te maken voor alle studenten in Utrecht. Het doel van de vereniging is om studenten samen te brengen met een liefde voor toneel en alles wat ermee samenhangt zoals regisseren, kostuums en decor maken en licht en geluid regelen.

1 Reactie

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 juli 2019 om 09:55.

Bronnen: geen

Skip to content