Studiegids » Studentenverenigingen » SSRA in Amsterdam

SSRA in Amsterdam

Studentenvereniging SSRA is opgericht in 1889 en is één van de vijf grootste studentenverenigingen van Amsterdam. We zijn een gemengde vereniging die ongeveer 250 leden telt, waardoor we groot genoeg zijn om je nooit te hoeven vervelen, maar waardoor we ook klein genoeg zijn zodat geen enkel lid wordt opgeslokt in de massa. Onze thuisbasis is Sociëteit Pylades, een prachtig monumentaal grachtenpand waar we al onze borrels, feesten en andere activiteiten houden. Pylades, ofwel “Py”, gaat daarom al snel als thuis voelen. Op maandag en dinsdag wordt er gegeten, en op donderdag wordt er door alle leden geborreld. De vereniging bestaat uit 12 disputen, zowel gemengd als ongemengd. Deze disputen zijn hechte vriendengroepen van de 10-40 mensen die allerlei activiteiten met elkaar ondernemen. Zo gaat men twee keer per jaar op weekend, op vakanties en op wintersport. Je sluit binnen je dispuut waardevolle vriendschappen waar de voor de rest van je leven veel aan hebt. Maar ook buiten je dispuut kan je op SSRA je plekje vinden. Of je nou gaat voor de vele commissies die SSRA rijk is, voor het bekleden van leerzame bestuursfuncties of gewoon voor de gezelligheid – alles is mogelijk. Bij SSRA hoef je niet elke week maximaal te gaan, maar het kán wel. Wat zeker is is dat een studentenvereniging de ideale plek is om je studententijd door te brengen en dat deze tijd bij SSRA onvergetelijk wordt!

Informatie over SSRA

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van SSRA. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Gezelligheidsvereniging
Datum opgericht:18 oktober 1889
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten
Huidige ledenaantal:250
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Sociëteit Pylades, Leidsegracht 108
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:18:00-03:30
Jaarlijkse contributie:150
Ontgroening:Ja

Foto's van SSRA

SSRA

Geschiedenis van de vereniging

Dit jaar viert SSRA haar 26e lustrum, oftewel haar 130-jarige bestaan! In deze tijd is er veel veranderd in het Amsterdamse studentenleven, en zo ook binnen de vereniging. Waar SSRA is opgericht als gereformeerde studentenvereniging, zie je daar tegenwoordig niet veel meer van terug. De vereniging heeft door de jaren heen veel invloed ondervonden van tumultueuze politieke jaren en de interne structuur is daarmee ook erg veranderd. In de jaren 70 zijn we een progressieve jongerenvereniging geweest, tegenwoordig een moderne en diverse studentenvereniging waar de leden zelf invulling kunnen geven aan hun lidmaatschap. Door de jaren zijn er 57 disputen opgericht, steeds vaker gemengd. Tegenwoordig zijn daar nog 11 van actief (8 gemengde disputen, 2 herendisputen en 1 damesdispuut). In 1967 werd het in 1663 gebouwde monumentale pand aan de Leidsegracht 108 aangekocht, dat onder de naam Sociëteit Pylades sindsdien locatie biedt aan de borrels en activiteiten van SSRA.

Activiteiten:

Gedurende het jaar organiseert SSRA vele activiteiten voor haar leden. Zo organiseren we elk elk jaar een gala, 4 keer per jaar een open feest en een heel scala verenigingsactiviteiten die onze commissies zelf kunnen bedenken en vormgeven.
Daarnaast hebben veel disputen een dispuutsactiviteit die ze organiseren en openstellen voor alle leden van de vereniging. Denk hierbij aan een Playbackshow, een sportdag en een gezellige pubquiz. Zo hebben we het hele jaar door genoeg te doen voor iedereen!

Missie & Visie

De missie van SSRA is jou de kans bieden het maximale uit je studententijd te halen. In je studententijd maak je enorm veel sociale en persoonlijke ontwikkeling mee, en leg je daarmee het fundament voor je latere leven. Een studentenvereniging biedt hier een veilige en ideale thuisbasis voor. Bij SSRA maak je dus van studeren écht student zijn, en zit je op de ideale plek om je studententijd onvergetelijk te maken!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 mei 2020 om 08:42.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud