Studiegids » Studentenverenigingen » SSR-W in Wageningen

SSR-W in Wageningen

Studentenvereniging SSR-W, opgericht in 1931, is een van de grootste studentengezelligheidsverenigingen van Wageningen en is dé plek om van jouw studententijd de beste tijd van je leven te maken. SSR-W kent veel tradities, waaronder jaarclubs, disputen, kroegmores en heeft zusterverenigingen verspreid door heel Nederland. Daarnaast staat gelijkwaardigheid staat bij SSR-W centraal, zodat jij een perfecte start in Wageningen maakt!

Informatie over SSR-W

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van SSR-W. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studentenvereniging
Datum opgericht:de nacht van 5 op 6 november 1931
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Wageningen University
Koepelorganisatie / netwerk:Federatie van Unitates en Bonden
Huidige ledenaantal:715
Url website:website
Stad:Wageningen
Ontgroening:Ja

Foto's van SSR-W

SSR-W

Geschiedenis van de vereniging

Societas Studiosorum Reformatorum Wageningen, oftewel SSR-W, kent een rijke geschiedenis. De vereniging is opgericht in de nacht van 5 op 6 november 1931, maar was toen nog niet zoals wij nu SSR-W kennen. S.S.R. afdeling Wageningen was vroeger namelijk een afsplitsing van de Utrechtse afdeling van S.S.R. en heeft dus onderdeel uitgemaakt van de ‘S.S.R. unie’.
Op 22 april 1921 is de Wageningse afdeling van S.S.R. opgericht als afsplitsing van de Utrechtse afdeling. Deze bleef echter niet lang bestaan, omdat de groep studenten die bij S.S.R. Wageningen zat te klein was, die is toen in 1925 opgeheven. In de nacht van 5 op 6 november 1931 is de Wageningse afdeling opnieuw opgericht en bestaat hij nu nog steeds.

Activiteiten:

De activiteiten die bij SSR-W worden georganiseerd zijn zo divers als de leden zelf. Op maandag is het jaarclubavond, waarbij je gezamenlijk met je jaarclub komt eten en borrelen op de kroeg. op dinsdag vergaderen normaliter commissies waar je veel van kan leren, zoals effectief vergaderen, evenementen organiseren en jezelf ontplooien. Van openfeesten voor alle studenten tot een moordspel, er zal vast ergens iets tussen zitten waar je je hart aan ophaalt. En als je zelf iets wil organiseren dan kan dat natuurlijk!

Missie & Visie

Bij SSR-W staat gelijkwaardigheid centraal. Dit betekent dat je als eerstejaars dezelfde rechten hebt als ieder ander lid, omdat jaarhiërarchie niet bestaat. Hierdoor leer je snel mensen van andere jaren en studies kennen. Door ons open karakter krijgen ook alle leden de mogelijkheid zich te ontwikkelen en ontplooien. Het is de uitgelezen plek om jezelf te zijn!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 2 juni 2020 om 21:58.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud