Studiegids » Studentenverenigingen » SSR-Leiden in Leiden

SSR-Leiden in Leiden

SSR-Leiden is één van de grote vijf verenigingen in het Leidse stuudentenleven. Met 940 leden heerst er op de sociëteit een gezellige sfeer waar veel leden elkaar kennen, maar je ook nog altijd meer leden kan leren kennen. Op SSR is weinig verplicht, waardoor je bij ons je studententijd helemaal kunt inrichten zoals je zelf wilt! Je kunt deelnemen aan één van de 20 disputen, één van de 45 commissies, vaak in de bar aanwezig zijn of dit allemaal tegelijk doen! SSR staat bekend om haar diversiteit waarbij er leden zijn die alternatiever zijn en leden die meer van jasje-dasje houden. Allemaal zijn het SSR-leden die samen door één deur gaan en door de toegankelijke sfeer zich hier thuis voelen. We zijn divers, open, maar bovenal sfeervol!

Informatie over SSR-Leiden

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van SSR-Leiden. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:studentenvereniging
Datum opgericht:29 oktober 1901
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten
Koepelorganisatie / netwerk:We zitten bij de pkvv en lkvv
Huidige ledenaantal:940
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Ja
Stad:Leiden
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Normaal gesproken elke werkddag vanaf 11.00 tot 01.00. Voor borrels alleen 's avonds vanaf 19.00 ongeveer.
Jaarlijkse contributie:120
Ontgroening:Nee

Foto's van SSR-Leiden

SSR-Leiden

Geschiedenis van de vereniging

We zijn opgericht in 1901 als Leidse afdeling van de unie van gereformeerde studenten S.S.R. In 1966 werd de grondslag van de vereniging voor de eerste keer grondig gewijzigd, en werd de vereniging. een algemeen-christelijke, in plaats van een gereformeerde vereniging. In 1984 veranderde de grondslag opnieuw, en werd hij voortaan gebaseerd op de Universele verklaring van de rechten van de mens. Daarmee verdwenen ook de puntjes uit de afkorting en werd de naam veranderd in “SSR-Leiden. Nu zijn we een open vereniging waar iedereen welkom is en er geen religieuze grondslag meer aanwezig is.

Activiteiten:

De vereniging organiseert veel activiteiten, zoals feesten, borrels en externe activiteiten. Deze worden georganiseerd door verschillende commissies. Hoogtepunten qua activiteiten zijn: De EL CID, de open week, en de KMT-periode.

Missie & Visie

We willen een plekje bieden aan elke student in Leiden waar hij/zij zich op haar gemak voelt, het studentenleven ontdekt en er alles uit haalt. Oftewel: ontplooing op het sociale vlak van de leden en hen een leuke en gezellige tijd bieden, waar ze vrienden maken en nieuwe mensen leren kennen om een goede tijd te beleven.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 5 juni 2020 om 19:17.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud