Studiegids » Studentenverenigingen » Solidamentum in Ede, Gouda en Zwolle

Solidamentum in Ede, Gouda en Zwolle

Solidamentum is een vereniging waar studenten elkaar ontmoeten en waar vriendschappen ontstaan. Wil je een studententijd vol met bezinning, verdieping en ontwikkeling? Wil je vrienden maken voor het leven? Denk je erover na om dit via een studentenvereniging te bereiken? Kom dan een keer kijken bij Solidamentum! We hebben 3 locaties verspreid door het hele land. We zitten in Ede, Gouda en Zwolle. Voor iedereen bereikbaar!

Informatie over Solidamentum

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Solidamentum. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Reformatorische studentenvereniging
Datum opgericht:1992
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten op het HBO en WO
Huidige ledenaantal:200
Url website:website
Stad:Ede, Gouda en Zwolle
Jaarlijkse contributie:50
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

Solidamentum is op 3 november 1992 ontstaan uit de Kontaktvereniging van Leerkrachten en Studenten op Gereformeerde Grondslag (KLS). Sinds 2014 bestaat Solidamentum uit drie kringen, verdeeld over een groot gedeelte van Nederland: Ede, Gouda en Zwolle.

Activiteiten:

Op de drie kringen worden verschillende activiteiten geörganiseerd. Ongeveer eens in de drie weken houden we een kringavond, waar iemand een lezing komt geven, ruimte is voor discussie en achteraf nog plaats is voor informeel samenzijn. Daarnaast hebben we informele avonden zoals gezamenlijke spelletjesavonden of andere leuke activiteiten waar je je medestudenten in een heel andere stemming ontmoet.

Het landelijk bestuur organiseert ook haar activiteiten zoals ledenvergaderingen, een jaarlijks congres en daarnaast nog wat informele activiteiten zoals de landelijke afsluitende avond om elk studiejaar op een gezellige wijze af te sluiten.

Missie & Visie

Het doel van studentenvereniging Solidamentum is om reformatorische studenten een thuisbasis te bieden. Als reformatorische student sta je midden in een maatschappij waarin je geconfronteerd wordt met seculiere wetenschap en praktijk. Daarom heeft Solidamentum één van haar pijlers gericht op bezinning. Dit houdt in dat onderzoek naar Gods Woord en de geschriften van oud- en kerkvaders richtinggevend is bij het zoeken naar antwoorden op studie- en geloofsvragen. De andere pijler is vriendschap. Centraal in deze pijler is dat vriendschappelijke banden ruimte geven voor vertrouwelijke gesprekken over fundamentele vragen.

Overige Informatie

Mocht je geïnteresseerd zijn in een van onze kringen, kijk dan even rond op de website en laat het ons weten! We hebben genoeg mensen die je van alles kunnen uitleggen over hoe het is om lid van Solidamentum te zijn.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 maart 2020 om 08:14.

Bronnen: geen

Skip to content