Studiegids » Studentenverenigingen » Semper Fidelis in Gouda

Semper Fidelis in Gouda

Semper Fidelis is dé christelijke studentenvereniging van Gouda. Semper Fidelis is Latijns voor ‘Altijd Trouw’. We zijn een christelijke studentenvereniging, die voornamelijk actief is in Gouda en omstreken. Ieder jaar hebben we een gemiddelde van 80 leden (ook wel Fidelisten genoemd), wat ervoor zorgt dat we een relatief compacte vereniging zijn, waarbij de contacten erg verbonden zijn met elkaar. We geven onze vereniging vorm door middel van kernwaarden, waar we er drie van hebben; Vertrouwen, Verbinden en Verdiepen.

Vertrouwen. Het vertrouwen van onze studentenvereniging is op God gesteld. Doordat die basis bij elk van onze leden gelijk is, helpt dat ons ook vertrouwen op elkaar. Verbinden. Verbinden geeft aan dat wij als vereniging een plaats zijn waar je met elkaar verbindt. We vormen door verschillende studies, een brede doelgroep, maar zijn toch één
als christelijke studenten. Verdiepen is de basis van onze verenigingsavonden. Daar ga je met elkaar in gesprek,
discussiëer je met elkaar, en kom je tot conclusies. Ook geeft Semper iedereen ruimte om te ontplooien. Door jouw kwaliteiten in te zetten in commissies komen we tot een rijkere, bloeiendere vereniging!

Aan de hand van deze drie kernwaarden leiden de besturen de vereniging en wordt er vormgegeven aan een verenigingsjaar. Een verenigingsjaar duurt van september tot juli, en in dit jaar worden er elke week activiteiten georganiseerd. De meeste activiteiten vinden plaats elke dinsdag van de week.

Elk jaar treedt er een ander bestuur aan, wat de vereniging een ‘bestuursjaar’ leidt, van mei tot mei. Een bestuursjaar is dus anders dan een verenigingsjaar.

Informatie over Semper Fidelis

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Semper Fidelis. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke studentenvereniging
Datum opgericht:18 april 2013
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Christelijke hbo/wo studenten
Koepelorganisatie / netwerk:Nvt
Huidige ledenaantal:67
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Abactaat: burgemeesterjamessingel 2-206
Stad:Gouda
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Niet van toepassing, altijd telefonisch bereikbaar, behalve zondag. (Tel: 06 81207029)
Jaarlijkse contributie:50
Ontgroening:Ja


Geschiedenis van de vereniging

Op 18 april 2013 besloot een groep Goudse studenten een studentenvereniging op te richten. Ze wilden samen activiteiten doen, Gods woord bestuderen en onderlinge contacten houden.

Eerder bestond in Gouda de vereniging Mozaïek, die wegens een gebrek aan belangstelling is stopgezet. Het verschil met Semper Fidelis en Mozaïek is, dat Semper Fidelis niet, zoals Mozaïek, van de Driestar Hogeschool is. We hebben er wel een hele goede band mee, maar zijn een opzichzelfstaande vereniging.

Wat Semper Fidelis nog meer typeert is de goede band met Gouda. Talloze activiteiten worden in de binnenstad van Gouda gehouden en daardoor is het echt een begrip geworden binnen Gouda.

In de loop der jaren zijn er ook verschillende disputen en genootschappen opgericht. Dat zijn groepen studenten binnen Semper Fidelis, die met elkaar avonden samenkomen om dan bijvoorbeeld wijn te drinken, of chocolade.

In het jaar 2016-2017 verdubbelde het ledenaantal van Semper. In 2018 mocht Semper haar eerste lustrum (vijfjarig jubileum) vieren. Dat was een groot succes. In het jaar 2018-2019 kwam Semper voor het eerst over de 100 leden.

Activiteiten:

De activiteiten die we hebben vinden meestal plaats op de dinsdagavond. Eventuele extra borrels of sporttoernooien vinden meestal plaats op een donderdag. De activiteiten zijn voornamelijk borrels, lezingen en dingen zoals lasergamen of poolen.

Ze vinden meestal plaats in onze socïteit Lumina. Deze staat op loopafstand van het station Gouda. Eens in
het jaar hebben we het befaamde ‘Gala’, echt een begrip binnen het Goudse! Die vind plaats in Januari, elk jaar in een andere locatie. Ook hebben we elk jaar een liftweek, waarbij we liftend naar een vakantielocatie gaan.

Onze activiteiten zijn voornamelijk gratis, behalve de extra activiteiten zoals een gala of liftweek.

Missie & Visie

We geven onze vereniging vorm door middel van kernwaarden, waar we er drie van hebben; Vertrouwen, Verbinden en Verdiepen. Vertrouwen. Het vertrouwen van onze studentenvereniging is op God gesteld. Doordat die basis bij elk van onze leden gelijk is, helpt dat ons ook vertrouwen op elkaar. Verbinden. Verbinden geeft aan dat wij als vereniging een plaats zijn waar je met elkaar verbindt. We vormen door verschillende studies, een brede doelgroep, maar zijn toch één als christelijke studenten.

Verdiepen is de basis van onze verenigingsavonden. Daar ga je met elkaar in gesprek, discussiëer je met elkaar, en kom je tot conclusies. Ook geeft Semper iedereen ruimte om te ontplooien. Door jouw kwaliteiten in te zetten in commissies komen we tot een rijkere, bloeiendere vereniging!

Overige Informatie

Ontgroening; Ja, onder de naam ‘heropvoeding’. Semper Fidelis heropvoedt de nieuwe studenten om het studentenkarakter van de verenging beter te kunnen begrijpen en daardoor beter te kunnen instromen.

Om je aan te melden voor de vereniging kun je je inschrijven via de site. Voordat je op de vereniging komt moet je een heropvoeding ondergaan, een soort ontgroening. Deze loopt van maandag tot en met donderdag. Doel van deze heropvoeding is het creëren van een jaargroep met de mensen die samen met jou aangemeld hebben. Ook leer je in zo’n
week alle inns en outs van de vereniging, zoals de ‘mores’ (regels) en de liederen die wij kennen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 maart 2020 om 11:47.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud