Studiegids » Studentenverenigingen » S.V. Cyclades in Amsterdam

S.V. Cyclades in Amsterdam

Cyclades is al meer dan een halve eeuw een Amsterdamse studentenvereniging. Onze sociëteit is gevestigd op de Prinsengracht en daarmee bevind je je midden in het kloppend hart van Amsterdam. Hier borrelen wij iedere dinsdag en vrijdag tot diep in de avond en nog tot dieper in het glas. Bij ons kan je jouw studententijd verrijken met te gekke feesten, liftweekenden, wintersportvakanties, weekendjes weg in binnen- en buitenland, sportieve activiteiten en nog veel meer. Verder kan je als lid van Cyclades gedurende 3 jaar in een van onze studentenkamers boven de sociëteit gaan wonen.

De vereniging wordt bestuurd door de Senaat en zij houden samen met onze vele commissies de vereniging draaiend. Binnen deze commissies kunnen leden zichzelf op organisatorisch en persoonlijk gebied verder te ontwikkelen. Je bent al vanaf het begin een onderdeel van onze commissies en dat maakt dat je je snel thuis voelt binnen Cyclades.

We zijn een middelkleine vereniging met ongeveer 150 leden, wat betekent dat je iedereen goed kan leren kennen. We hebben geen dure verplichtingen of ontgroening, maar enkel ongedwongen gezelligheid en traditionele borrels.

Informatie over S.V. Cyclades

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van S.V. Cyclades. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studentenvereniging
Datum opgericht:23 januari 1961
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten
Huidige ledenaantal:173
Url website:website
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke dinsdag en vrijdag borrelen we vanaf 21:00 in onze eigen sociëteit KPATHP aan de Prinsengracht 181, en op dinsdag is er tevens de mogelijkheid om te eten op de sociëteit.
Jaarlijkse contributie:100
Ontgroening:Nee

Foto's van S.V. Cyclades

S.V. Cyclades

Geschiedenis van de vereniging

S.V. Cyclades is opgericht op 23 januari 1961 door de heren J. Hansma, H. Land, J.J. Ramondt, L. Rienstra, M. Hetebrij en G. Snel voor met name oudere studenten aan de Vrije Universiteit die hun militaire dienstplicht al hadden doorlopen. In het begin heette de vereniging nog Oratorische Vereniging Delos, wat op 7 maart 1961 werd veranderd in S.V. Cyclades, door oprichting van een tweede dispuut, genaamd Naxos. Deze naamsverandering lag voor de hand, daar Delos en Naxos beide eilanden in de Cycladen zijn.

Activiteiten:

Bijna elke week hebben we leuke activiteiten die door de vele commissies worden georganiseerd: een feestje, film, pubquiz of biercantus bijvoorbeeld. Daarnaast verlaat Cyclades de Prinsengracht regelmatig voor toffe weekendjes, zoals wintersportweekend, zeilweekend, buitenlandweekend, liftweekend, weekend XXL en novemberweekend. Niet te missen zijn ook het jaarlijks terugkerende gala, het bovenhuisfeest en natuurlijk Koningsdag – met een sociëteit middenin de Jordaan staat Cyclades letterlijk in het centrum van alle Amsterdamse activiteit.

Als actief lid bij Cyclades ben je verzekerd van een goedgevulde agenda, vele mogelijkheden om je te ontplooien en een hele gezellige vriendenkring. Twee keer per jaar is er de mogelijkheid om lid te worden: in september en januari/februari. Houd onze site in de gaten voor meer informatie over de open avonden!

Missie & Visie

We kennen tradities, maar geen aanwezigheidsplicht of ontgroening. De sfeer is ongedwongen en er is geen verschil tussen mensen die wel of niet lang lid zijn. We vormen een grote vriendengroep die af en toe zelfs lijkt op een ware familie. Bij ons kan je jouw studententijd verrijken met te gekke feestjes, daarnaast krijg je de mogelijkheid om jezelf op organisatorisch en persoonlijk gebied verder te ontwikkelen! Dit wordt mogelijk gemaakt door onze vele commissies, waar je al vanaf het begin een onderdeel van wordt.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 13 september 2019 om 19:32.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud