Studiegids » Studentenverenigingen » s.v. Animoso in Den Bosch

s.v. Animoso in Den Bosch

Studentenvereniging Animoso is een vereniging voor studenten en biedt de student een zeer plezierige en kleurrijke studententijd aan. Dit wordt gedaan door middel van verschillende activiteiten op het gebied van sociaal netwerken en wordt studenten de mogelijkheid geboden via s.v. Animoso in contact te komen met bedrijven die voor hun studie interessant zijn en wordt er ook nog tijd besteed aan het geven van feesten waar “samenzijn en vriendschap centraal” staan.

Informatie over s.v. Animoso

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van s.v. Animoso. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:studentenvereniging
Datum opgericht:11-07-1985
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten tussen de 17 en 27 jaar
Koepelorganisatie / netwerk:Avans
Huidige ledenaantal:150
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Avans Hogeschool
Stad:Den-bosch
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Cosmopoliet; dinsdag avond 20:30-02:00
Jaarlijkse contributie:-50
Ontgroening:Ja


Geschiedenis van de vereniging

Tot begin jaren tachtig waren er twee studentenverenigingen in ‘s-Hertogenbosch. Er was Gremio Unio voor de HAS en het IHBO-corps (later bekend als Quos Ego en toen gefuseerd met Nescio tot Fortuna Vitae) vooral voor de HTS. Een aantal HEAO-ers bedachten toen onder het genot van een pilsje op het terras van het huidige restaurant ‘De Blauwe Engel’ (Toen Cafe ‘De Rode Tomaat’) dat daar verandering in moet komen.

11 Juli 1985 werd ANIMOSO een feit.

Even heeft Animoso er nog aan gedacht om toe gelaten te worden tot het Soos-gebouw van het IHBO-corp. Doch de kloof tussen de twee culturen van de HTS en HEAO bleek te groot te zijn. Binnen een jaar maakte Animoso steeds minder gebruik van de Soos en hield haar feesten bij voorkeur in danspaleis The Galaxy. Daarna voer de vereniging haar eigen koers. Haar honk had zij toen in het gebouw van de HEAO aan het Emmaplein. De Soosavonden werden elke woensdag in cafe ‘De Gouden Sleutel’ gehouden.

In 1994 werden de opleidingen van de HEAO, de HTS en de HSAO verenigt in één gebouw, het moderne gebouw van de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch aan de Onderwijsboulevard (voormalig Sportlaan).

In 2004 fuseerden de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch en Hogeschool Brabant in het huidige Avans. s.v. Animoso is dé studentengezelligheidsvereniging in ‘s-Hertogenbosch voor Avans en Fontys.

Activiteiten:

Animoso werkt met een jaarplanning waarop verschillende feesten gepland staan. We hebben thema feesten, gala, zeilweekend, ledenweekend, actieve ledendag en nog veel meer.

Je kan daarnaast veel dingen leren binnen de vereniging zoals:
Media
De media commissie is jongste en kleinste commissie binnen s.v. Animoso. Deze commissie houdt zich bezig met alle media rondom en binnen s.v. Animoso. Binnen deze commissie is creativiteit en innovatie heel belangrijk. De Anipromo, de website, posters en dergelijke zijn voorbeelden van waar de media commissie zich mee bezig houdt.

SpA (Sport en Activiteiten)
De sport en Activiteiten commissie zorgt gedurende het hele jaar voor zeer uiteenlopende en vooral leuke activiteiten. Hieronder vallen onder meer het ledenweekend, zeilweekend, de schiet-BBQ! en het SpA-uitje wat elk jaar verschilt. De SpA commissie is wederom een hechte groep die met groot succes en veel plezier deze activiteiten neer zet.

Feest
De feestcommissie, de naam zegt al genoeg. De feesten die gegeven worden door s.v. Animoso worden georganiseerd door deze commissie. Keer op keer worden de feesten goed bezocht en hebben ze de meest uiteenlopende thema’s. Het foute fitness feest, zoenfeest, en startersfeest zijn hier voorbeelden van. Het verzorgen en organiseren van een geslaagd feest gebeurd allemaal binnen de feestcommissie.

Intro
De intro commissie is de eerste commissie waar je in aanraking mee komt. Zij organiseren de knallende introductie en het introductieweekend van s.v. Animoso. Daarnaast organiseren zij later in het jaar de twee familiedagen; broers- en Zussenborrel en de Papa- en Mamadag. Verder regelt de introductiecommissie ook de promotie door het jaar heen. Zij zijn er om ”s-Hertogenbosch aan jou te laten zien en je een onvergetelijke tijd te bezorgen tijdens de introductie.

Public Relations en Sponsoring
De PR-commissie is een belangrijke commissie, deze zorgt namelijk voor de sponsoren. Zonder sponsoren zijn er namelijk geen spetterende activiteiten. Als lid van de PR-commissie kom je op verschillende manieren in aanmerking met externe contacten. Niet alleen is het erg leerzaam, maar het is ook een geschikte manier om je CV te verrijken.

Lustrum
Animoso bestaat 30 jaar aankomend collegejaar, om dit te vieren worden er vele activiteiten georganiseerd die in het teken staan van dit jubileum. Deze commissie organiseert al deze activiteiten. De voorbereidingen van dit grote jubileum zijn ruim een jaar bezig.

Missie & Visie

Onze missie is om de studenten een andere manier van studeren te laten zien. Studenten kunnen veel dingen leren ontwikkelen en daarnaast veel gezelligheid maken.

Onze visie is dat we met onze vereniging vele jaren plezier kunnen maken, vrienden voor het leven te maken en jezelf klaar stomen voor na je studie.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 17 februari 2020 om 14:56.

Bronnen: geen

Skip to content