Studiegids » Studentenverenigingen » RSK in Enschede

RSK in Enschede

De RSK is een toffe, christelijke studentenvereniging. Met onze 55leden zijn we zeer hecht en ken je iedereen in een mum van tijd. Samen ga je het studentleven in en mogen we Gods woord onderzoeken. Wij doen dit door wekelijks de Bijbel open te slaan met kring. Kring is dan ook de belangrijkste activiteit van de RSK waar we groeien in ons geloof en elkaar kunnen helpen met vragen waar we mee rondlopen. Daarnaast organiseren we lezingen, verenigingsmaaltijden en praise & prayers. Verder hebben we ook veel gezelligheidsactiviteiten zoals verenigingsweekenden, sportactiviteiten, huisfeesten en doen we mee met de batavierenrace. De RSK is uniek in zijn soort. Het is de enige vereniging die deze naam draagt en daar zijn we trots op. We zijn buitengewoon lid van C.S.V. Ichthus en hebben banden met C.S.F.R.. Deze unieke combinatie maakt het mogelijk om iedereen op zijn plek te laten voelen. We staan altijd open voor gasten, dus kom gerust een keer langs bij één van onze activiteiten. We zien uit naar jouw komst!

Informatie over RSK

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van RSK. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke studentenvereniging
Datum opgericht:19-03-1973
Status vereniging:Actief
Koepelorganisatie / netwerk:IFES, Ichthus Landelijk, intentieovereenkomst met C.S.F.R.
Huidige ledenaantal:56
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Bastille kamer 320, De Hems 10, 7522NL Enschede
Stad:Enschede
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Op afspraak.
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

De RSK is ontstaan in 1973 als een bijbelstudiegroep. Ds. van Amstel begon met het doen van bijbelstudie met wat studenten. Op 19 maart 1973 werd op initiatief van Rens Strijbos, Piet Wesseling en Ds. van Amstel besloten de Reformatorische Studenten Kring op te richten. De Universiteit Twente liet destijds nog geen traditionele studentenverenigingen toe, zodat pogingen van C.S.F.R. om een dispuut op te richten op niets uitliepen. Eind jaren 80 werd de vereniging sterk geformaliseerd met statuten en een duidelijker verenigingsstructuur met meedenkavonden, een heldere kringstructuur met kringleiders en beleid. De jaren hierna is de vereniging op dit fundament uitgebouwd tot een eigenzinnige vereniging met een geheel eigen cultuur.

Activiteiten:

De structuur zoals die in deze beginjaren is ontstaan is nog altijd de basis van de RSK; wekelijkse kring, 6tot 8 maal per jaar studiekring. Daarnaast zijn er steeds meer activiteiten bijgekomen zoals eens per twee a drie weken een gezamelijke maaltijd (met daarna altijd een lezing, Praise and Prayer, spel of andere invulling), introweekend en voorjaarsweekend, een unieke kerstavond waarbij vaak gasten worden uitgenodigd, een Diesweek met gala en zo nog veel meer.

Missie & Visie

Het doel van onze vereniging bestaat uit twee delen. Aan de ene kant is bezinning, op de bijbel en de maatschappij, een belangrijk doel en is een deel van onze activiteiten daar ook op gericht. Aan de andere kant is het contact tussen studenten onderling en gezelligheid een belangrijke pijler van onze vereniging. Op de RSK proberen we mensen met diverse christelijke achtergronden een thuis te bieden. Ondanks de verschillen in achtergronden voelen we ons verenigd en verbonden door hetzelfde evangelie.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 27 april 2020 om 23:14.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud