Studiegids » Studentenverenigingen » Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum in Nijmegen

Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum in Nijmegen

N.S.V. Ovum Novum is de grootste en gezelligste studentenvereniging van Nijmegen. Bij Ovum Novum is het belangrijkste verband de ‘jaarclub’, dit is een groep van ongeveer 10 gelijkgestemden die zich ieder in hetzelfde jaar bij de vereniging hebben aangesloten. Na je eerste jaar bestaat er de mogelijkheid om met je jaarclub bij een verticale te gaan, daarnaast heeft men dan de kans zich bij een genootschap (dispuut) te voegen.
Hiernaast is er een divers aanbod van meer dan 20 commissies die je de kans bieden om je op organisatie-vlak te ontwikkelen. Daarnaast bestaat er nog een tal van gezelschappen, denk bijvoorbeeld aan sport gezelschappen, die uit alle hoeken van de vereniging samen een activiteit beoefenen. Genoeg manieren om jezelf te ontplooien dus.

Informatie over Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studenten gezelligheidsvereniging
Datum opgericht:20 mei 1990
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Radboud Universiteit, Hogeschool Arnhem-Nijmegen
Koepelorganisatie / netwerk:B.O.S. Nijmegen
Huidige ledenaantal:700
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:St. Canissiussingel 38
Stad:Nijmegen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Maandag, Woensdag, Donderdag en Zondag van 21.00 uur - sluit. Vrijdag 17.00 uur - sluit.

Foto's van Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum

Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum

Geschiedenis van de vereniging

Begin 1990 constateren enkele studenten dat het met het studentenleven in Nijmegen niet best gesteld is. Nog geen tien procent van de studenten is lid van een studentengezelligheidsvereniging. In vergelijking met andere studentensteden is dat een bijzonder laag percentage. Is er in Nijmegen geen behoefte aan studentenverenigingen? Vier fanatieke studenten menen dat het tijd wordt om het verenigingsleven in Nijmegen een nieuwe impuls te geven.

Studentenvereniging
Het idee ontstaat om een studentengezelligheidsvereniging op te richten. Om het nieuwe, unieke, vernieuwende minder traditionele jonge karakter van de vereniging aan te geven, wordt de naam Ovum Novum verzonnen. Ovum Novum is Latijn voor Nieuw Ei; het ei als symbool voor een nieuw fenomeen in Nijmegen. De vereniging krijgt al snel vorm. In enkele jaren tijd groeit de vereniging uit tot een van de grotere studentenverenigingen van Nijmegen. Met zo’n 200 leden werd het tijd om een goed onderkomen te vinden ter vervanging van de verschillende kroegen waar de vereniging tot dan toe gehuisvest is. Dit had als resultaat dat in november 1996 het pand aan de Canisiussingel werd ingetrokken, onze sociëteit ‘de Kelder’.

Sociëteit
Het betrekken van de sociëteit is een grote stap voor de vereniging. De sociëteit is de gemoederlijke thuisbasis van de vereniging, van waaruit de meeste activiteiten plaatsvinden. Door de jaren heen wordt de sociëteit ook bij de rest van Nijmegen bekend. De Open Feesten worden beroemd en berucht in heel Nijmegen, en het ‘Pieckenfeest’, met bier voor €0,50, en de ‘Mexican Party’ worden een begrip tijdens de introductie van de Universiteit.

Activiteiten:

Bij Ovum Novum zijn er tal van verbanden en commissies die het hele jaar door ook tal van activiteiten organiseren voor de leden. Met 7 verticalen, 9 genootschappen en tal van jaarclubs zijn er enorm veel leden om fantastisch gave activiteiten en feesten te organiseren. Maar daarnaast zijn er ook nog meer dan 20 commissies die zich steeds een heel jaar inzetten om gave activiteiten, feesten en andere bijeenkomsten te bewerkstelligen. Denk hierbij aan: Een wintersportreis, de Open Introductie, een citytrip of zeilweekend en inhoudelijke activiteit, zoals cursussen of een congres.

Missie & Visie

Bij Ovum staan gelijkwaardigheid en inventiviteit voorop. Ovum Novum is geen traditionele studentenvereniging die zich kenmerkt door eeuwenoude traditie en een hiërarchische structuur gebaseerd op de duur van het lidmaatschap. Het mooie aan Ovum Novum is dat iedereen hier gelijkwaardig is zodra het lidmaatschap echt begonnen is!
Het doel van de vereniging is om een diverse groep studenten samen te brengen en hen de mogelijkheid te bieden vriendschappen voor het leven te maken en uit hun studenttijd in Nijmegen te halen wat er in zit.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 juli 2019 om 10:13.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud