Studiegids » Studentenverenigingen » Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators in Nijmegen

Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators in Nijmegen

NSN is de grootste christelijke vereniging van Nijmegen. Wij willen het studentenleven en geloof samenbrengen, BIER en BIJBEL in balans.

BIJBEL: We willen ons geloofsleven verdiepen met elkaar en elkaar hierin ontmoeten en vriendschappen opbouwen. Samen gaan we voor onze missie: ‘Christus kennen en Hem bekendmaken’.
BIER: Als vereniging genieten we van het studentenleven met een wekelijkse borrel in onze sociëteit, feesten, gala’s, weekenden en meer.

Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs!

Informatie over Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke studentenvereniging
Datum opgericht:2 november 1989
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Christelijke Studenten uit Nijmegen
Koepelorganisatie / netwerk:Koepel der Christelijke Studentenverenigingen in Nijmegen
Huidige ledenaantal:180
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Ubi Caritas (XXXe Bestuur der Nijmeegse studentenvereniging de Navigators)
Stad:Nijmegen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Woensdagavond 22.30-5.00 uur
Jaarlijkse contributie:35
Ontgroening:Ja

Foto's van Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators

Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators

Geschiedenis van de vereniging

In 1984 heeft een echtpaar in Nijmegen hun huis beschikbaar gesteld voor studenten om Bijbelstudie te doen. Dit huis werd al snel te klein. Daarnaast wilde Navigators graag meer aansluiten bij de leefwereld van de student. In 1989 verhuisde ze naar een studentenpand en kreeg NSN een huishoudelijk reglement en werd het eerste bestuur geïnstalleerd: NSN was geboren! NSN bleef groeien en verhuisde in 2006 naar de Villa van Schaeck, waar zij samen met andere verenigingen zit.

Activiteiten:

BORREL
Elke woensdagavond hebben we vanaf 22:30 uur een borrel in onze sociëteit de ‘Villa van Schaeck. Iedereen is welkom om hier eens langs te komen om samen het glas te heffen, want één bier is geen bier.

OPEN AVONDEN
Meerdere keren per jaar hebben we een open avond, waar je met een dispuut de avond doorbrengt. Op een dispuutsavond eet je samen, heb je gesprekken over het geloof en God of heb je een gezamenlijke activiteit. Afsluitend gaan de disputen door naar onze sociëteit de ‘Villa van Schaeck’ voor een borrel met de hele vereniging!
Wil je een keer langskomen of heb je vragen? Mail naar externus@navigatorsnijmegen.nl .

VIERINGEN
Naast borrels en open avonden heeft NSN een paar keer per jaar een viering. Hierbij komen we samen om te zingen, te luisteren naar een spreker en te bidden. Kortom, om samen op zoek te gaan naar God!

START BBQ
Alvast sfeer proeven? Kom naar de start-BBQ in de eerste week van het collegejaar om alvast gezellig kennis te maken met NSN voordat het novitiaat van start gaat! Meer info komt op onze Facebookpagina.

Missie & Visie

Het motto van NSN is duidelijk: Christus kennen en Hem bekend maken! We willen met elkaar Christus leren kennen en dit doen we op veel verschillende manieren. Zo hebben we Bijbelkringen, vieringen maar ook ongeforceerde gesprekken over geloofsvragen met een biertje aan de bar.
Christus bekendmaken is een roeping die we in de Bijbel mogen lezen. Dit doen we door ons studentenleven te combineren met ons geloof. De combinatie Bier en Bijbel levert al vaak mooie gesprekken op met andere studenten, ook zijn de praktisch in de stad bezig om hierin iets van ons geloof te mogen uitstralen door ons handelen heen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 september 2019 om 02:09.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud