Studiegids » Studentenverenigingen » Navigators Studentenvereniging Ede in Ede

Navigators Studentenvereniging Ede in Ede

Navigators Studentenvereniging Ede is een bruisende studentenvereniging met ongeveer 200 leden. Het doel van onze vereniging is: Christus kennen en Hem bekendmaken. Daarom organiseren we o.a. bijbelstudies, (thema-)vieringen en Alpha-cursussen. We hechten waarde aan gemeenschap, en daarom steken we ook graag energie in borrels, feestjes, studentikoziteit en goede vriendschappen.
Dinsdagavond is onze vaste verenigingsavond. In kleinere groepen, kringhuizen, komen we minimaal drie keer per maand bijeen. Met 20 tot 25 mensen eten, praten, bidden en discussiëren we met elkaar. Twee van de drie avonden verdelen we de groep in kringen. Binnen deze kringen lezen we de bijbel om zo God beter te leren kennen. We bespreken (persoonlijke) levensvragen en bidden met elkaar.
We vinden het belangrijk om in contact te zijn met studenten buiten onze vereniging, daarom organiseren we regelmatig openbare activiteiten, zoals vieringen en andere feestjes.
NSEde is een plek om jezelf en je relatie met God te ontwikkelen, te genieten van je studententijd en te bouwen aan vriendschappen.

Informatie over Navigators Studentenvereniging Ede

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Navigators Studentenvereniging Ede. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke Studentenvereniging
Datum opgericht:1 september 2006
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten uit Ede
Koepelorganisatie / netwerk:Navigators
Huidige ledenaantal:211
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Oude Kerkweg 100, 6717 JS Ede
Stad:Ede
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Dinsdagavond van 22.00-02.00 uur.
Jaarlijkse contributie:110
Ontgroening:Ja

Foto's van Navigators Studentenvereniging Ede

Navigators Studentenvereniging Ede

Geschiedenis van de vereniging

De voorvaderen van onze verenigingen zijn Amerikaanse mariniers, die geraakt werden door het evangelie. Vanaf 1930 vertelden ze overal waar ze kwamen over Jezus. Wat ongeorganiseerd begon, werd later vormgegeven in Bijbelstudies en lezingen over de hele wereld. Nu is ‘De Navigators’ een interkerkelijke en internationale beweging met het volgende doel: Christus kennen en Hem bekend maken.

Activiteiten:

Er zijn allerlei verschillende activiteiten. Zo zijn er kringhuisavonden, dat zijn avonden die met het gehele kringhuis doorgebracht wordt. Er zijn ook kringavonden, avonden met ongeveer 5 a 6 personen. Ook zijn er verenigingsavonden. Dat zijn avonden waarop we als hele vereniging samenkomen, zoals bij vieringen. Tijdens vieringen denken we samen na over een thema d.m.v. het zingen van liederen en het luisteren naar een inspirerende spreker. Als vereniging houden we ook van feestjes! Regelmatig zijn we dansend te vinden in een club in Ede. Deze feestjes zijn ook toegankelijk voor niet leden.
Een paar keer per jaar gaan we een weekend weg. Zowel met de hele vereniging als met kringhuizen. Denk bijvoorbeeld aan een liftweekend waarin we met een grote groep naar een onbekende locatie liften, of een kringhuisweekend aan het begin van het verenigingsjaar om elkaar te leren kennen. Ook vieren we elk jaar als vereniging onze verjaardag. Een week lang zijn er activiteiten om ons bestaan te vieren.
Nog een ander voorbeeld zijn uitleefavonden. Dit zijn avonden waarop we binnen kringhuizen bezig zijn met het uitdragen van ons geloof. Dit kan op allerlei verschillende manieren. Zo zijn er regelmatig kringhuizen die deelnemen aan een werkproject, en zich inzetten voor mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Maar er zijn ook kringhuizen die naar een treinstation gaan, om samen met voorbijgangers muziek te maken.
Kortom, een heleboel verschillende activiteiten!

Missie & Visie

De missie & visie van NSEde is ‘Christus kennen en Hem bekend maken’. Dit is de achterliggende drijfveer van ons bestaan. Door ons te verdiepen in de bijbel willen we Jezus beter leren kennen en ontdekken wat Hij in ons persoonlijk leven mag betekenen. We leren Jezus ook kennen in hoe we een gemeenschap willen zijn met elkaar. We zijn een betrokken vereniging en we willen investeren in het leven van anderen. Naast dat we dit praktiseren binnen de vereniging, willen we dit ook naar buiten brengen. Christus bekend maken motiveert ons om juist naar hen te gaan die Jezus nog niet kennen. We gaan contacten aan met andere studenten in onze omgeving, maar zoeken ook buren, ouderen en kinderen op om (indirect) door te geven wat wij van Jezus leren. We organiseren activiteiten, of gaan juist op bezoek bij de mensen thuis.
Het is ons verlangen om Gods koninkrijk meer en meer kenbaar te maken in Ede.

Overige Informatie

NSEde is onderdeel van de landelijke organisatie Navigators (NSV). In 12 studentensteden in Nederland zijn er Navigator-studentenverenigingen te vinden. Onderling hebben de zusterverenigingen veel contact en worden er jaarlijkse, gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld een Focusweekend, waarop je met alle verenigingen samenkomt om een programma te volgen. Er worden ook gezamenlijke feesten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het NSV songfestival. Op deze manier weten we ons met elkaar en God verbonden!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 oktober 2019 om 19:53.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud