Studiegids » Studentenverenigingen » Navigators Studentenvereniging Den Haag in Den Haag

Navigators Studentenvereniging Den Haag in Den Haag

NSDH is een super gezellige en jonge studentenvereniging, die elke donderdagavond bij elkaar komt. Wij geloven, borrelen en houden goede gesprekken. Navigators Studentenvereniging Den Haag is een christelijke studentenvereniging met als motto: “Christus kennen en Hem bekend maken”. Geloven staat centraal bij onze vereniging, maar we zijn niet verbonden met een kerk, partij of stroming. De leden van NSDH vormen dan ook een bonte verzameling met verschillende achtergronden.

Ook als je geïnteresseerd bent, maar (nog) niet gelooft, ben je hartelijk welkom bij NSDH. Want bij NSDH wordt er volop gediscussieerd, gevraagd en geleerd over veel onderwerpen. Eens in de twee weken doen we in kringen Bijbelstudie. Ook zijn er ééns per twee weken activiteiten met de hele vereniging. Dit kunnen gezellige activiteiten zijn, zoals een disputenstrijd of een spelletjesavond, of verdiepende avonden met een spreker of worship. Uiteraard wordt elke avond afgesloten met een borrel!

Informatie over Navigators Studentenvereniging Den Haag

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Navigators Studentenvereniging Den Haag. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:2003
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Alle Haagse studenten
Koepelorganisatie / netwerk:Navigators
Huidige ledenaantal:50
Url website:website
Stad:Den-haag
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:We houden altijd verenigingsavond op donderdag, en borrelen dan door tot in de late uurtjes!
Jaarlijkse contributie:150
Ontgroening:Ja


Geschiedenis van de vereniging

Navigators ging van start in de jaren 30, toen Dawson Trotman, een jonge timmerman uit Californië, een visie kreeg van God. Toen hij de voordelen van simpel discipelschap ging zien in zijn eigen leven, wilde hij deze doorgeven aan anderen. Hij raakte geïnspireerd door 2 Timotheüs 2:2:

‘Geef wat je in aanwezigheid van velen van mij hebt gehoord, door aan betrouwbare mensen die geschikt zijn om anderen te onderwijzen.‘

Trotman begon zijn werk onder scholieren en later in de marine. Hier startte hij groepjes waarin ze samen konden bidden en Bijbellezen. Deze jongeren raakten enthousiast en vroegen aan Trotman of hij hun vrienden ook kon onderwijzen. ‘Leren jullie hen het maar!’, was hierop zijn antwoord. De naam ‘Navigators’ komt voort uit deze link met de marine: samen door het leven navigeren en Jezus de koers laten bepalen. Het doel van Navigators werd ook snel bepaald: Christus kennen én hem bekendmaken. Vanuit deze overtuiging ontstonden in Nederland ook de Navigators studentenverenigingen.

In 2003 is uiteindelijk besloten om ook in Den Haag te starten met een Navigators Studentenvereniging. Dit mocht uitgroeien tot een groep van ongeveer 50 leden.

Activiteiten:

Elke donderdagavond wordt er geborreld bij NSDH! Leden en niet-leden kunnen elkaar dan ontmoeten onder het genot van een goudgele rakker of een goed glas wijn.

KRINGEN
Kringen vormen het hart van de vereniging. Tijdens het meedoen aan een kring ga je samen nadenken over God, de Bijbel en het leven als christen. Daarnaast leer je elkaar beter kennen.

DISPUTEN
NSDH bestaat op dit moment uit drie disputen; Rhoda Pyralis, Rephidim en Libertas. Elke twee weken ga je samen met je dispuut eten en kringen. Hierdoor leer je je dispuutsgenoten (nog) beter kennen.

COMMISSIES
Ieder lid maakt deel uit van een gekozen commissie. Commissies regelen allerlei leuke activiteiten binnen de vereniging. Zo kan iedereen zijn of haar kwaliteiten voor de vereniging inzetten en kunnen andere daar weer van genieten.

ACTIVITEITEN
Vanuit commissies worden er veel activiteiten georganiseerd waaronder een kerstdiner, stiltemomenten, een gala en nog veel meer. Daarnaast worden er door leden of verenigingshuizen ook vaak activiteiten georganiseerd!

Missie & Visie

Navigators Studentenvereniging Den Haag is een vereniging waar alle studenten in Den Haag de mogelijkheid wordt geboden om Christus te leren kennen en Hem onder studenten bekend te maken.
We willen een warme en open vereniging zijn waarbij we streven naar kwaliteit in alles wat we als vereniging ondernemen. De activiteiten zijn gericht op persoonlijke verdieping en ontspanning.
We willen de liefde van Christus weerspiegelen door onderlinge eenheid en maatschappelijke betrokkenheid.
Wij benadrukken in dit alles van God afhankelijk te zijn.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 9 juli 2019 om 23:35.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud