Studiegids » Studentenverenigingen » Navigators Studentenvereniging Amsterdam (NSA) in Amsterdam

Navigators Studentenvereniging Amsterdam (NSA) in Amsterdam

Navigators Studentenvereniging Amsterdam (NSA) is met zo’n 210 leden de grootste christelijke studentenvereniging van Amsterdam. Het hart van NSA is geloof in God en Jezus. Hier is onze belangrijkste activiteit ook op afgestemd: kringen.

NSA kenmerkt zich door veel gezelligheid, ruimte voor je eigen, persoonlijke avontuur met God, ontwikkeling en vriendschap. Hoe mooi is het om in je studententijd zowel optimaal te genieten van je studentenleven, en bovenal je geloof in God te ontwikkelen? Daarbij geloven we dat vriendschap, en jezelf uitdagen en van groot belang is. Je kunt je ontwikkelen door verschillende commissies te doen, door een leiderschapsrol op je te nemen, of door simpelweg mee te doen aan de leuke activiteiten die de vereniging biedt!

Vriendschappen ontstaan binnen disputen, maar ook verenigingsbreed. Omdat we ‘slechts’ 210 leden hebben, ken je iedereen wel een beetje, en vind je snel je plekje binnen de vereniging, met mensen die bij je passen!

Kortom: NSA is een unieke combinatie van gezelligheid, persoonlijke ontwikkeling en geloven in God. NSA is niet verbonden aan een bepaalde kerkelijke stroming, dit resulteert in een grote verscheidenheid in (kerkelijke) achtergrond van onze leden.

Geloof in God en Jezus is het hart van NSA en onderscheidt ons van andere studentenverenigingen.
Zo is NSA een verrijking voor het studentenleven: NSA is geloven in je studententijd!

Informatie over Navigators Studentenvereniging Amsterdam (NSA)

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Navigators Studentenvereniging Amsterdam (NSA). Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke studentenvereniging
Datum opgericht:29 augustus 1990
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten die geloof en studentenleven willen combineren
Koepelorganisatie / netwerk:Navigators studentenverenigingen (NSV)
Huidige ledenaantal:206
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:CREA
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:ma: 9:00 - 17:00wo: 9:00 - 17:00
Jaarlijkse contributie:110
Ontgroening:Ja

Foto's van Navigators Studentenvereniging Amsterdam (NSA)

Navigators Studentenvereniging Amsterdam (NSA)

Geschiedenis van de vereniging

Rond 1980 waren de Navigators aanwezig in zes belangrijke studentensteden van Nederland. De Amsterdamse groep – Navigators Studentenbeweging Amsterdam – telde op haar piek ongeveer 150 leden. Vanaf de jaren tachtig begonnen de kerken echter de greep op jongeren te verliezen. Ook de christelijke bewegingen kampten met teruglopende interesse. De groei van Navigators stagneerde.

In 1976 kwam Michiel Gouman als student met de Navigators in contact. Vanaf 1985 tot 1991 was hij actief als stafmedewerker van NSA, namens de landelijke Navigatorstaf. Zijn visie was ‘op zoek gaan naar de relevantie van het evangelie in deze tijd’ en dan specifiek binnen de studentenwereld. Hiertoe doordacht hij de inhoud, vorm en aanpak van de Navigators Studentenbewegingen opnieuw. De keuze viel op het ombouwen van de studentenbewegingen tot studentenverenigingen.

Op 29 augustus 1990 startte Navigators Studentenvereniging Amsterdam officieel. Door de jaren heen ontwikkelde NSA zich tot een echte studentenvereniging met de bijbehorende tradities, mores en gewoontes. Ontspanning, gezelligheid en geestelijke groei bleken samen te gaan en elkaar te versterken.

Activiteiten:

De kernactiviteit van NSA is kringen. Eens in de twee weken, op woensdagavond, komt elk dispuut samen met haar leden, om gezamenlijk te eten, te kringen en het te hebben over God, Jezus en geloof. In de vaak vaste kringen van 4 tot ­6 dispuutsleden wordt gepraat over onze eigen overtuigingen, wat er in de Bijbel staat en wat er in ons persoonlijke leven gaande is. Door de vele verschillende achtergronden van de leden ontstaan vaak boeiende gesprekken en discussies.

De woensdagavond die daarop volgt, is vaak een avond voor de hele vereniging, de zogeheten verenigingsavond. Op een dergelijke avond komt er vaak een spreker, is er ruimte voor aanbidding, ontmoeting en gebed. Elke woensdagavond wordt afgesloten met een borrel in SSRA-sociëteit Pylades.

Naast de woensdagavond worden gedurende het verenigingsjaar allerlei nevenactiviteiten georganiseerd, zoals een groots gala, dat als afsluiting dient van de dies natalis, de verjaardagsweek van de vereniging. In deze dies worden gezellige activiteiten georganiseerd voor de leden. Hierbij kan gedacht worden aan samen roeien, naar een comedy voorstelling of gezamenlijk naar de kerk.

Ook vindt er gedurende het jaar een sportdag plaats, houden we een cantus, organiseren we een Alpha cursus om studenten in aanraking te brengen met het christelijk geloof, en zetten we ons in voor onze omgeving door activiteiten te organiseren waarbij we de maatschappij te hulp schieten.

Missie & Visie

Visie
Onze roeping, droom en ambitie
Elke student in Nederland in ontmoeting met Jezus brengen en hen uitdagen om Hem na te volgen zodat hun leven bijdraagt aan het zichtbaar worden van Zijn Koninkrijk in alle aspecten van de maatschappij.

Missie
De manier waarop we onze visie handen en voeten geven
Leiders helpen om dagelijks met Jezus te leven en net als Hij discipelen te maken die discipelen maken.

Onze missie en visie verwerkelijken we in een context van een studentenvereniging, waar we naast inhoudelijke geloofsactiviteiten als kringen en verenigingsavonden, ook echte studentikoze activiteiten organiseren, zoals een gala en een cantus. Daarnaast proberen we midden in de maatschappij te staan, en iets te betekenen voor mensen die dat het meest nodig hebben.

Overige Informatie

Bij Navigators Studentenvereniging Amsterdam ontdekken we samen wie God is en hoe we met Hem kunnen leven, en dat doen we in de context van een studentenvereniging. We maken graag kennis met je tijdens de open dagen introductietijd van je hogeschool of universiteit. Meer info over de introductietijd in Amsterdam en lid worden bij NSA vind je op http://lidwordenbijnsa.nl/ of op https://www.facebook.com/introtijdNSA/.

Hopelijk tot snel!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 17 februari 2020 om 14:36.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud