Studiegids » Studentenverenigingen » Moeder Delftsche in Delft

Moeder Delftsche in Delft

Moeder Delftsche is de Belgische studentenvereniging in Delft. Met haar negenjarig bestaan, is Moeder Delftsche één van de nieuwere verenigingen binnen Delft. Met 91 actieve leden en 25 alumni organiseert de vereniging tal van verschillende activiteiten. Open feesten, cantussen, BBQ’s, sportwedstrijden, bedrijvenavonden, noem maar op. De vereniging focust zich voornamelijk op sociale, academische en carrièregerichte activiteiten.

Informatie over Moeder Delftsche

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Moeder Delftsche. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:Najaar 2010
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Belgische studenten in Delft
Huidige ledenaantal:91
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Kanaalweg 4, 2628 EB Delft
Stad:Delft
Jaarlijkse contributie:113
Ontgroening:Ja


Geschiedenis van de vereniging

Moeder Delftsche werd opgericht in 2010 naar een idee van Yoeri Torel, Stefan Brone, Marijn De Bie, Arne Degroote en Michel Foucart, in de vorm van een studentenclub. Het oorspronkelijke doel van de club was het opvullen van de leegte die sommige Belgische studenten bij hun aankomst in Delft ervaren. De oprichters van Moeder Delftsche bestaan uit voormalige universiteitsstudenten aan de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. De club bestaat dus grotendeels uit Belgische studenten en profileert zich met de slogan ‘Van Belgen voor Nederlanders’.

Activiteiten:

De verplichte activiteiten van Moeder Delftsche vinden ongeveer tweewekelijks plaats. De aard van de activiteiten valt onder te verdelen in drie thema’s: sociaal, academisch en carrièregericht. Dit betekent dus dat er voor ieder wat wils is binnen onze vereniging. Hieronder vind je enkele voorbeelden van activiteiten per categorie:

Sociaal:
– Open feesten
– Clubweekend
– Skivakantie
– Kerstdiner
– Partybus naar Gent of Leuven

Academisch:
– Studeer-samen sessies
– Persoonlijke mentor per studierichting
– Examenevaluatie

Carrièregericht:
– CV-check
– Casedag
– Bedrijvenavond
– Alumni netwerk

Missie & Visie

Moeder Delftsche is een gemengde studentenvereniging opgericht in 2010 met als doelgroep de Belgen in Delft, die ernaar streeft levenslange vriendschappen tussen haar leden te verzekeren (Nos Iungit Amicitia) en de sociale, academische en professionele ontwikkeling van haar leden te bevorderen.

Dit tracht ze te doen door middel van het organiseren van sociale (cultuur, sport en feest), onderwijsgerichte, en carrièregerichte activiteiten. Ongeveer tweewekelijks (met uitzondering van vakantie en tentamenperiodes) is deelname aan de activiteiten verplicht voor haar actieve leden. Daarnaast wordt haar activiteitengamma aangevuld met enkele niet-verplichte activiteiten. Verder tracht ze de band met alumni scherp te houden, want Moeder Delftsche-lid ben je voor het leven.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 18 februari 2020 om 15:11.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud