Studiegids » Studentenverenigingen » Marum Bibio in Vlissingen

Marum Bibio in Vlissingen

Wij zijn een studentenvereniging die gericht is op vriendschap, feesten, gezelligheid en zoveel mogelijk maken van je studententijd in Vlissingen. We doen dit door de soos vijf dagen in de week zo gezellig mogelijk te maken, maar ook door feestjes, evenementen, disputen en veel contact met onze sponsoren. Ook hebben we een wekelijkse wedstrijd in het vinden van een sticker met behulp van hints in Vlissingen.

Zo zijn wij erg bezig met alle aspecten van het studentenleven. Met onze grote diversiteit aan opleidingen die de leden hebben vind je altijd wel iemand waaraan je iets kan vragen over school. Met onze net vernieuwde veel te grote gevulde koelkasten is er sowieso wel een drankje voor je te vinden in onze soos. Verveel je je in het weekend? Dan stuur je een appje in onze gezamelijke Whatsapp-groep en dan vind je meestal wel iemand die in is voor een drankje, een potje gamen of een film. Door ons nauwe contact met onze sponsoren is er altijd wel werk voor je en kan je met korting eten bestellen bij één van de horecagelegenheden. We wonen vrijwel allemaal in studentenhuizen, op de campus of in appartementen, dus wil je verhuizen? Bij ons kan je terecht voor advies! Maar laten we eerlijk zijn, we zijn een studentenvereniging. Dus ook als je een hele slechte tentamenweek achter de rug hebt, staan wij voor je klaar om die herinnering met alcohol weg te spoelen uit je geheugen. Alles wordt mede mogelijk gemaakt door onze fantastische commissies. Deze bestaan uit actieve leden die zich graag nog een beetje extra inzetten voor onze vereniging om er het beste uit te halen. (tip: je krijgt dus ook vrije studiepunten voor deze commissie, je leert er veel van en je krijgt er altijd wat voor terug binnen de vereniging)

Al met al zijn we gewoon één grote groep aan studerende vrienden, die met zijn allen iedereen kunnen en willen helpen in ruil voor een beetje gezelligheid en leuke herinneringen voor later!

Informatie over Marum Bibio

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Marum Bibio. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studentenvereniging
Datum opgericht:april 2005
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Hogeschool Zeeland en studenten Maritiem en Logistiek College De Ruyter
Huidige ledenaantal:165
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Edisonweg 4 4382 NW Vlissingen
Stad:Vlissingen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Zondag t/m woensdag vanaf 21:00 uur tot in de vroeger uurtjes; Donderdag van 20:00 uur tot 23:00, dan gaan we door naar onze stamkroeg de Vrienden Van Vlissingen; Binnenkort openen wij ook op andere momenten onze eigen gezellige woonkamer voor films, games en sportevenementen.
Jaarlijkse contributie:25
Ontgroening:Nee

Foto's van Marum Bibio

Marum Bibio

Geschiedenis van de vereniging

Eind vorige eeuw ontstond er in een andere vereniging een dispuut. Je kon lid worden van dit dispuut wanneer je een opleiding volgde aan de MBO of HBO zeevaartschool in Vlissingen. Ze noemden het dispuut Marum Bibio, wat ‘drink de zee’ betekent. Een passende naam voor een hoop mannen waar de liters bier er vlak bij zee op een rap tempo doorheen vlogen. Hier komt dan ook onze proost ‘bakboord, stuurboord, midscheeps, hijsen’ vandaan. Een kreet die je binnen onze vereniging altijd hoort voordat er een atje genomen wordt. Om verder te gaan: dit dispuut werd groot en uiteindelijk besloot het zich niet langer aan te willen sluiten bij de andere vereniging. Zo werd het dispuut Marum Bibio in 2005 een zelfstandige studentenvereniging met nog altijd dezelfde naam. Al met al kwamen er steeds meer leden bij van andere opleidingen. Momenteel hebben varende studenten nog altijd de grootste opleidingsgroep in de vereniging. Elk jaar komen er echter weer studenten van andere opleidingen onze grote club aan gezellige mensen vergezellen en zo zijn we nu een enorm diverse studentenvereniging geworden. De man/vrouw verhouding is ondertussen ideaal, wat resulteert in minder drama en meer gezelligheid op de feesten dan bij andere verenigingen.

Na de loskoppeling van Marum Bibio t.o.v. de andere vereniging hebben we veel verschillende locaties gekend. OP den duur zaten we in het gebouw van café de dop en toen in de naam ‘De Fles’ ontstaan. Sinds januari 2020 zitten we echter in een hele mooie nieuwe sociëteit. Hij is vele malen groter dan voorheen. Dus zijn de feesten een stuk groter geworden, is er meer plek voor gezellige hoekjes en spelletjes en past er een groter assortiment aan idioot goedkope drankjes in de koeling! Maar het leukste eraan is toch wel dat we de enige studentenvereniging zijn die een oude stripclub als sociëteit heeft. Wees niet bang, de club is maar enkele dagen open geweest voor hij voor een langere tijd op slot ging. Hierna hebben wij hem schoongemaakt en geüpgrade naar een ideale sociëteit met een superfijne sfeer, waar wij enorm blij mee zijn! Dus we heten je graag welkom in onze sociëteit genaamd ‘De Fles’.

Activiteiten:

We beginnen het jaar met een hartstikke gezellig introkamp, met nieuwe studenten, huidig leden en oud-leden en hopen daarbij zoveel mogelijk leuke nieuwe leden aan ons te verbinden door onze sterkste kanten te laten zien: Gezelligheid, vriendschap, feesten en gek doen.

Iedere zondag tot en met woensdag in de schoolweken is het standaard gezellig in onze gloednieuwe sociëteit. Iedere donderdag is er of een feest of een studentenstapavond die we starten in de soos en eindigen in de stamkroeg. Om de week is er de mogelijkheid om vooraf het stappen te gaan happen bij één van onze sponsors voor een lekker studentikoos prijsje. Als laatste is er wekelijks op de zondag een borrel voor onze disputen. De ene week voor het damesdispuut Voluptas en de andere week voor ons herendispuut Cede Maiori

Iedere maand is er een evenement voor de leden, van bierbeleggen of een cantus, tot een spelletjes avond of beerpongtoernooi, iedere maand is er weer wat anders.

Daarnaast hebben we iedere maand ook een open themafeest in onze stamkroeg. Deze thema’s lopen uiteen van Bezopen in de Tropen, tot Berend Botje, Pimp’s en Ho’s en de Beachparty met echt zand.

Ook organiseren we ieder jaar het HZ Kerstgala voor alle HZ studenten en regelen we ieder jaar ongeveer in mei onze eigen Sunset Cruise. Hierbij huren we een feestboot en varen we al feestend over de Westerschelde langs de boulevard bij zonsondergang.

Missie & Visie

Onze visie is heel simpel: Met zo veel mogelijk mensen, het zo vaak mogelijk gezellig hebben, met de leukste feestjes, in de hoop zo lang mogelijk maten voor het leven te blijven.

Onze missie? Voor altijd bier voor €1,- of goedkoper!

Overige Informatie

Wil je iets weten? Stuur on dan een mailtje en we beantwoorden graag al je vragen!

We waren laatst in het nieuws met onze nieuwe sociëteit. Check onze Facebook en je ziet zo hoe onze vereniging op meerdere nieuwskanalen terug te vinden was door onze wel heel erg bijzondere sociëteit.

2 Reacties

Klik hier om te reageren


  • Absoluut de moeite waard! Heel gezellige club en open/toegankelijk voor iedereen! Bovendien is de bierprijs sinds 2005 nog steeds niet veranderd en bieden ze tot op de dag van vandaag bier voor €1,-

  • Nu al een tijdje lid van deze vereniging en ik ben telkens weer verbaasd over wat er allemaal wordt georganiseerd elk jaar. Petje af!

Deze pagina is het laatst bewerkt op 31 maart 2020 om 18:44.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud