Studiegids » Studentenverenigingen » Martinistam in Groningen

Martinistam in Groningen

De Martinistam is een scoutinggroep voor studenten of een studentenvereniging voor scouts. Eens in de twee weken, op woensdagavond om 20:30 uur komt Stam 1 traditiegetrouw bij elkaar onder de Martinitoren voor een opkomst. De opkomsten worden telkens door twee andere leden voorbereid wat leidt tot een breed scala aan activiteiten, denk hierbij aan een potje boerengolf door het centrum van de stad, een bierproeverij, een cursus klimmen, of apenkooien in een lokale gymzaal. Na de opkomst borrelen de leden na in één van de vele Groningse kroegen of bij iemand thuis. De groep is aanwezig op veel (scouting-)evenementen en spreekt ook regelmatig buiten de opkomsten wat af.
De Martinistam is niet alleen leuk voor studenten met een scoutinggeschiedenis, maar ook voor studenten die nog nooit op scouting gezeten hebben!

Informatie over Martinistam

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Martinistam. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studentenscouting
Datum opgericht:24 november 1999
Status vereniging:Actief
Koepelorganisatie / netwerk:Scouting Nederland
Huidige ledenaantal:77
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:-
Stad:Groningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:-
Jaarlijkse contributie:35
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

Tijdens een regio-overleg komt er het idee om een regionale stam op te richten. Dit bij gebrek aan stamleden bij de verschillende groepen in de regio. Twee weken later op 24 november 1999 komen de eerste belangstellenden bij elkaar waarna er regelmatig opkomsten worden georganiseerd.

In 2001 wordt de Stichting Martinistam notarieel opgericht. In 2007 wordt de Martinistam opgesplitst in een studentenstam en een oud-studentenstam, respectievelijk Stam 1 en Stam 2. De Martinistam heeft in 2020 rond de 80 leden.

Activiteiten:

Gedurende het collegejaar komt Stam 1 om de week op woensdag bij elkaar. Telkens hebben twee andere leden de taak om een toffe activiteit neer te zetten. zoals een potje boerengolf door het centrum, een cursus klimmen, of kanoën door de diepenring. Stam 2 komt ongeveer één keer per maand bij elkaar.

De groep is ook te vinden op veel regionale, nationale, en zelfs internationale evenementen, waaronder:
– Studentenstammenweekend (SSW)
– Noorderlijk Pinksterkamp (NPK)
– Noorderlijke Hikewedstrijden (NHW)
– Poolkamp
– Scout-In
– Exxploraxxion
– Roverway
– Wereld Jamboree

Missie & Visie

Studenten in Groningen op hun eigen manier scouting laten beleven.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 15 december 2019 om 20:12.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud