Studiegids » Studentenverenigingen » Kliché in Amsterdam

Kliché in Amsterdam

Kliché is de studievereniging bedoeld voor de studies Media, Kunst, Design en Architectuur (MKDA), Literatuur en Samenleving (L&S) en Communicatie en Informatiewetenschappen (CIW) en alle aanverwante (pre-)masters. Maar iedereen is welkom om lid te worden! Kliché organiseert evenementen waar leden kunnen relaxen en nieuwe mensen kunnen ontmoeten. Deze evenementen zijn studiegerelateerd en niet-studiegerelateerd. Evenementen waar je aan kan denken zijn game nights, filmavonden, etc.

Informatie over Kliché

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Kliché. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studie
Datum opgericht:1 september 2012
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten van de studies CIW, L&S, en MKDA van de VU
Koepelorganisatie / netwerk:Humanities VU
Url website:website
Stad:Amsterdam
Jaarlijkse contributie:15
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

Kliché bestaat officieel sinds 1 september 2012. Wij zijn ontstaan uit een fusie van de studievereniging Kitsch en WILDe, de vereniging voor Engelse, Duitse en Franse taal & cultuur. De vereniging Kitsch waar wij uit voort zijn gekomen bestond al sinds 1984 voor studenten van de afdeling Kunst en Cultuur. Vóór de fusie met WILDe waren zij al gepaard met Paragone, de vereniging voor Algemene Cultuurwetenschappen: Woord en Beeld. Ook is de Funest Toneelvereniging in 2013 gefuseerd met Kitsch. Wij zijn DE vereniging voor alle studenten aan de opleidingen die behoren tot de studierichting Kunst, taal en cultuur.
Omdat Kliché een samengang van verschillende verenigingen is, erkennen wij onze officiële geboortedatum als 1 september 2012. Dit betekent dat wij op dit moment 8 jaar oud zijn. Wij groeien nog steeds, en vinden het enorm leuk dat wij met onze leden mee kunnen groeien. En in 2022 zullen wij een 10-jarig lustrum houden!! We hebben er nu al zin in…

Activiteiten:

Kliché doet aan meerdere activiteiten waaronder borrels, klichéx talks, game nights, en filmavonden. Als de activiteiten die Kliché doet wilt zien dan kan je op de website terecht waar de evenementenkalender staat.

Missie & Visie

Onze missie en vissie is een bijdrage leveren aan de studietijd en ervaring van studenten Literatuur en Samenleving, Communicatie en Informatiewetenschappen en Media, Kunst, Design & Architectuur. Deze studenten kunnen bij Kliché terecht voor een aanvulling op studie, sociaal en cultureel gebied.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 7 oktober 2019 om 02:05.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud