Studiegids » Studentenverenigingen » K.S.V. Sint Franciscus Xaverius in Wageningen

K.S.V. Sint Franciscus Xaverius in Wageningen

K.S.V. Sint Franciscus Xaverius is de grootste studentenvereniging van Wageningen. Wij bieden een plek aan studenten van Wageningen University en Wageningse hogescholen, waar zij vriendschappen voor het leven opbouwen.

Informatie over K.S.V. Sint Franciscus Xaverius

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van K.S.V. Sint Franciscus Xaverius. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studentenvereniging
Datum opgericht:7-11-1910
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Wageningen University
Koepelorganisatie / netwerk:Aller Heiligen Convent
Huidige ledenaantal:850
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Stadsbrink 373
Stad:Wageningen
Ontgroening:Ja

Foto's van K.S.V. Sint Franciscus Xaverius

K.S.V. Sint Franciscus Xaverius

Geschiedenis van de vereniging

Het Wageningse studentenleven ontstond tegelijkertijd met de oprichting van de Landbouwhogeschool. Er was echter lange tijd geen plek voor katholieken, maar voor hen werd op 7 november 1910 K.S.V. Franciscus opgericht. In 1928 werd er plaatsgenomen in de eerste vaste sociëteit aan de Heerenstraat waardoor de vereniging kon groeien.
Het groeiende aantal studenten had tot resultaat dat deze sociëteit in de jaren 60 toch echt te klein werd. Zodoende werd op 30 oktober 1965 de eerste steen van de nieuwe, en tevens huidige, sociëteit Cantil gelegd.
Anno 2020 is Franciscus de grootste vereniging van Wageningen, met bruisende activiteiten en een grote actieve ledenkern. Er wordt naar gestreefd mee te gaan in huidige ontwikkelingen, waarmee de toekomst van Franciscus gewaarborgd blijft.

Activiteiten:

Bij Franciscus worden door en voor leden talloze, uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Op maandag wordt er geborreld met de jaarclub en op woensdag is het tijd voor de dispuutsavond. Elke donderdag is Franciscus geopend voor een feestje in onze “Utopia” of een open feest voor alle studenten. Naast feesten is er ook genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling bij een van onze vele commissies of onderverenigingen. Zo kun je bijvoorbeeld onze jaarlijkse diesweek organiseren, plaatsnemen in een adviescommissie of toneelspelen bij “De Zingende Traktor”.

Missie & Visie

De K.S.V. Sint Franciscus Xaverius wil voor studenten van de Wageningen Universiteit en de Wageningse hogescholen een thuisbasis bieden, waar elk lid zichzelf kan ontwikkelen en geborgenheid en gezelligheid kan vinden.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 maart 2020 om 10:33.

Bronnen: geen

Skip to content