Studiegids » Studentenverenigingen » k.s.v. Gremio Unio in Den Bosch

k.s.v. Gremio Unio in Den Bosch

k.s.v. Gremio Unio is een studentenvereniging die nauw is verbonden aan de HAS Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Met ruim 700 leden is k.s.v. Gremio Unio één van de grootste HBO studentenverenigingen van Zuid-Nederland en de grootste in ‘s-Hertogenbosch. Jaarlijks schrijven zo’n 200 nieuwe HAS studenten zich in voor de introductieweek.
k.s.v. Gremio Unio heeft een eigen Sociëteit gelegen in het midden van ’s-Hertogenbosch waar wekelijks feesten worden gehouden met verschillende thema’s en waar je in contact kan komen met andere leden van verschillende opleidingen en jaren vanuit de HAS Hogeschool.

Informatie over k.s.v. Gremio Unio

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van k.s.v. Gremio Unio. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studentenvereniging
Datum opgericht:24 juni 1967
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten van de HAS Hogeschool te 's-Hertogenbosch
Koepelorganisatie / netwerk:HAS Hogeschool te 's-Hertogenbosch
Huidige ledenaantal:789
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:GU Centraal, HAS Hogeschool 's-Hertogenbosch lokaal 3A-13
Stad:Den-bosch
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Dinsdag t/m donderdag van 21:00 uur tot 01:00 uur. Zondag 21:00 uur tot 01:00 uur.
Ontgroening:Nee

Foto's van k.s.v. Gremio Unio

k.s.v. Gremio Unio

Geschiedenis van de vereniging

k.s.v. Gremio Unio is opgestart op 24 juni 1967 om 15:00 uur in Hotel Central in ‘s-Hertogenbosch! Gremio Unio is ontstaan tijdens de fusering van de Hogere Landbouwschool (H.L.S.) en de Hogere Zuivel School (H.Z.S.). Deze scholen werden samen de HAS Hogeschool. Tijdens deze fusering werden ‘Jong studentenvereniging Chrismaris’ (H.L.S.) en St. Willibrord (H.Z.S.) samen is tot k.s.v. Gremio Unio, wat betekend ‘uit één schoot geworpen’.

Activiteiten:

Naast gezelligheid is k.s.v. Gremio Unio, (ook wel GU genoemd), ook een plek om jezelf te ontwikkelen. Met twaalf commissies binnen de vereniging is er de mogelijkheid om verschillende dingen leren, zo heeft men de mogelijkheid om feesten te organiseren, vergaderingen te leiden, leren omgaan met boekhoudbestanden maar ook contacten te leggen met bedrijven. Binnen de vereniging wordt er naast de feestavonden ook nog gesport, namelijk het GU-hockeyteam dus ook voor de sportievelingen hebben wij wat te doen. Bij GU kan het allemaal!
De lijfspreuk van GU lijdt daarom ook: ‘Nil Volentibus Arduum’, wat betekent ‘Niets is onmogelijk voor hen die willen’. Dit is het uitgangspunt van onze activiteiten binnen de vereniging en dit proberen wij met alle leden zo veel mogelijk na te streven.

Missie & Visie

De missie van Gremio Unio is het verenigen van Studenten van de HAS Hogeschool. Hierdoor kunnen zij zich op persoonlijk vlak ontwikkelen, in het bijzonder in hun omgangs- en gezelligheidsleven. Maar ook op het gebied van plannen, organiseren en leidinggeven.
De visie van Gremio Unio is om het kloppend hart binnen alle studenten van de HAS Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch te worden.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 18 februari 2020 om 12:11.

Bronnen: geen

Skip to content