Studiegids » Studentenverenigingen » Het Duivelsei in Leiden

Het Duivelsei in Leiden

“Welkom bij Het Duivelsei! Heb je zin in een spelletje?”
Het Duivelsei is een vereniging die in 1994 op is gericht door vijf vrienden met een passie voor bord- en kaartspellen. Deze passie wilden ze graag met anderen kunnen delen. In de afgelopen jaren is de vereniging van vijf leden uitgegroeid naar meer dan vierhonderd leden, en naast bord- en kaartspellen doen we tegenwoordig nog veel meer. Weliswaar ben je bij ons aan het goede adres als je zin hebt in een spel (we hebben er meer dan 500 in de kast staan!), maar als je fan bent van Dance Dance Revolution, als je veel Magic: the Gathering speelt, als je houdt van karaoke of als je een echte Dungeons and Dragons-fanaat bent, deze dingen kan het Ei je allemaal aanbieden!
We zijn een hele open en toegankelijke vereniging. Er zijn bij ons geen verplichtingen (naast het betalen van je contributie natuurlijk ;)). Bij ons kan iedereen echt zichzelf zijn, en om die reden verwelkomen we alle leden die op zoek zijn naar hun eigen plekje. Er heerst bij ons een hele open sfeer waarbinnen iedereen lekker zichzelf kan zijn, wat dan ook voor veel leden een reden is om lid te worden.
Hou je wel van een spelletje, of ben je op zoek naar een studentenvereniging waarbij er niet zoveel moet en je op je eigen tempo kan verkennen of de groep wat voor je is? Dan ben je bij ons zeker aan het juiste adres! De spelavonden zijn altijd open voor mensen die willen komen kijken, dus wees niet bang om een keer zelf sfeer te komen proeven! Als je verder nog vragen hebt, mag je altijd mailen naar bestuur@duivelsei.nl!
Hopelijk tot snel!

Informatie over Het Duivelsei

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Het Duivelsei. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:spellenvereniging
Datum opgericht:20 april 1994
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Iedereen die van spelletjes houdt! (bordspellen, trading card games, consolegames en tabletop RPGs)
Koepelorganisatie / netwerk:PKVV
Huidige ledenaantal:450
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Het bestuur heeft geen kantoor. Post kan gestuurd worden naar het postvakje: Het Duivelsei Postbus 439 2300 AK Leiden
Stad:Leiden
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Wisselend elke week op dinsdag, woensdag en/of donderdag, voor de exacte openingstijden kijk op de website: https://www.duivelsei.nl/agenda/Spelavonden zijn van 19:30 tot 01:00.Speldagen zijn eens per maand op zaterdag, op dezelfde locatie. Dan zijn we open van 13:00 tot 01:00.
Jaarlijkse contributie:35
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

“Sinds 1994 gegroeid van een hobbyvereniging naar zoveel meer”

Activiteiten:

De voornaamste activiteiten van de verenigingen zijn de spelavonden en de speldagen, momenten waarop we bij elkaar komen in de filmzaal achterin de Pelibar en we met zijn allen genieten van de ruime selectie bordspellen, kaartspellen en consolegames. De vele commissies op Het Duivelsei organiseren op die avonden vaak ook zelf nog andere activiteiten. Denk daarbij aan bakwedstrijden, consoletoernooien zoals Mario Kart en Super Smash Bros. Ultimate, workshops en speltoernooien.
Maar wees niet getreurd, want buiten de spelavonden om is er ook genoeg leuks te beleven! Andere commissies organiseren LAN-sessies, er wordt elke maand via Whatsapp Weerwolven van Wakkerdam gespeeld, er is een open podium, er zijn vaak uitjes naar bijvoorbeeld het Tikibad, de Efteling en naar het strand, en we hebben één keer per jaar rond Kerst een geweldig gala!

En dat alles is slechts een greep van de dingen die we doen. Heb je bijvoorbeeld gehoord van Humans versus Zombies? Dit apocalyptische tikkertje wordt twee keer per jaar georganiseerd. Bij deze activiteit boots je door heel de stad Leiden, 24/7, de apocalyps na. Je begint als groep humans met daarin slechts één (geheime) zombie. Als die Originele Zombie (OZ) genoeg mensen getikt heeft, veranderen ze in echte zombies en breekt de hel pas echt los! Als zombie is het je taak om alle nog overgebleven humans af te tikken en ze zo zombie te maken. Als human is het natuurlijk je taak om uit handen van de zombies te blijven! Je bent dan ook niet alleen, want je mag jezelf verdedigen met Nerf-pistolen, sokkenbollen en opblaaswapens!

Dit knettergekke spel zet je adrenaline-output op maximaal, net als je creativiteit. Het is iets wat je meegemaakt moet hebben!
Naast HvZ gaan we ook twee keer per jaar op spelweekend, waarbij we afreizen naar een locatie in Nederland om daar een weekend lang spellen te spelen en andere activiteiten te ondernemen.

Het activiteitenrooster is bij ons lekker divers, dus voor ieder wat wils!

Missie & Visie

Op het Ei is iedereen welkom, en die openheid is dan ook één van onze speerpunten. Naast het promoten van het spelen van allerlei soorten spelen aan de leden, willen we graag dat iedereen zich bij ons thuis voelt. Bij ons kan je lekker jezelf zijn en ben je vrij om te doen en laten wat je zelf wilt!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 18 februari 2020 om 12:37.

Bronnen: geen