Studiegids » Studentenverenigingen » Gereformeerde Studentenvereniging Groningen in Groningen

Gereformeerde Studentenvereniging Groningen in Groningen

De GSV is een vereniging waar amicaliteit en activiteit hoog in het vaandel staan. We hebben een ons-kent-ons structuur. Na een aantal maanden lidmaatschap kennen nieuwe leden vaak de andere leden al, in elk geval van naam. Dit komt onder andere door de verschillende structuren die de GSV kent. Zo zijn er jaarverbanden, bijbelkringen en ook regio’s. De GSV is opgedeeld in 4 gelijkwaardige groepen, genaamd regio’s, waarmee allerlei activiteiten worden gedaan, zoals twee keer een weekend weg.
Zo’n hechte vereniging waarin iedereen elkaar kent, zorgt ervoor dat leden bij alle GSV-activiteiten makkelijk kunnen aangeschoven. Soosavonden zijn er ook echt voor bedoeld om met allerlei verschillende leden te kunnen socializen en biertjes te drinken. Één keer in de maand is er ook een feestje met muziek in de achterzaal.

De GSV heeft een gereformeerde basis wat zich uit in een ruimte voor kritiek, een focus op intellectualiteit maar ook op omzien naar elkaar. Vanuit die basis zijn we een plek waar sociale, intellectuele, studentikoze, maar bovenal ook christelijke activiteiten centraal staan.

Informatie over Gereformeerde Studentenvereniging Groningen

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Gereformeerde Studentenvereniging Groningen. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke gezelligheidsvereniging
Datum opgericht:23 juni 1966
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Christelijke studenten van de Hanzehogeschool of Rijksuniversiteit Groningen
Koepelorganisatie / netwerk:Lid van OCSG, Contractus en VGS-Nederland
Huidige ledenaantal:183
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Hereweg 40a
Stad:Groningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Donderdag 21:00-5:00 Op overige dagen kan de sociëteit ook geopend zijn.
Jaarlijkse contributie:-138
Ontgroening:Ja

Foto's van Gereformeerde Studentenvereniging Groningen

Gereformeerde Studentenvereniging Groningen

Geschiedenis van de vereniging

Er is al zo’n 115 jaar een gereformeerde studentenvereniging in Groningen. De GSV is op 23 juni 1966 opgericht en van oorsprong is het een voortzetting van de studentenvereniging ‘Hendrik de Cock’ (het huidige Dionysos).
Sinds 2004 is de GSV open te stellen voor iedereen die de Gereformeerde grondslag van de vereniging zouden onderschrijven. GSV was toen niet zozeer meer een ‘verlengstuk van de kerk’, maar koos er nu voor om een zelfstandige organisatie te zijn met een duidelijke ‘gereformeerde’ identiteit. Iedereen die wil horen bij die verenigingsidentiteit kon dus volwaardig lid worden.

In 2018 is de GSV gefuseerd met de HBO-vereniging Ad Tempus Vitae en is sindsdien ook toegankelijk voor HBO-studenten. Voor die tijd mochten alleen studenten die ingeschreven stonden bij een universiteit lid worden.

De GSV is tegenwoordig een moderne vereniging die haar eigen bijbelkringavonden, dansfeesten, competities, kampen en soosavonden organiseert. In vergelijking met 1966 is de vereniging erg veranderd, maar dat betekent ook dat er meer ruimte is gekomen voor diversiteit en andere meningen.

Activiteiten:

Wekelijks kent de GSV 2 activiteiten. Op de dinsdagavond is er een bijbelkring waarin groepen van ongeveer 8 mensen bij elkaar komen eten, een bijbelstudie doen en vervolgens gezellig kunnen borrelen. Elke donderdag is de sociëteit geopend en kunnen leden elkaar ontmoeten om gezellig een biertje te doen.
Verder zijn er nog verschillende GSV-weekenden. Winter- en zomerkamp zijn weekenden waar regio’s met elkaar weg gaan en verschillende activiteiten kunnen doen. Ook is er een bezinningsweekend voor de hele GSV waar over een christelijk onderwerp wordt doorgepraat en gediscussieerd. En ook zeker niet te vergeten de Dies Natalis, de verjaardag van de vereniging dat wordt gevierd met een gala inclusief diner en feest. Daarnaast zijn er nog een hoop andere leuke activiteiten waar je als GSV/GSV’er aan kan deelnemen. Een aantal voorbeelden: batavierenrace, PaasVolleybalToernooi, liftweekend, sportteams (volleybal en voetbal) en ga zo maar door. Op onze site: gsvnet.nl/activiteiten is er een overzicht te vinden van alle activiteiten.

Missie & Visie

Het doel van de GSV luidt: ‘elkaar steunen in het dienen van de Here, met name in de studie.’ Hier is de GSV ook op ingericht, tijdens de Bijbelkringen is er ruimte om te vertellen wat je bezig houdt en wat er (wellicht tijdens je studie) lastig is voor je. Daarnaast is er een plek voor een bijbelstudie en om door te praten over geloofszaken die je als student aangaan.
Verder zijn studiegenoten makkelijk te bereiken voor als je vragen hebt over boeken, opdrachten of vakken.
De GSV is een vereniging waarin je je eigen plek kan vinden en waarin je zoveel tijd in kan steken als je zelf wilt. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, door middel van diepgaande discussies tijdens bijbelkring, discussieavonden, lezingen, maar soms ook gewoon tijdens soosavonden.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 21 september 2020 om 03:35.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud