Studiegids » Studentenverenigingen » Gereformeerde HBO vereniging Vis Vitalis in Dronten

Gereformeerde HBO vereniging Vis Vitalis in Dronten

Vis Vitalis is sinds 1982 de gereformeerde studentenvereniging van Dronten. Een levendige vereniging met ongeveer 30 actieve leden, een hechte vriendengroep zou je het eigenlijk kunnen noemen. Je voelt je er al snel op je gemak en je kunt over echt alles praten!

De Latijnse vertaling van Vis Vitalis is: “stuwende kracht”, of “levendige kracht”. Een mooie naam voor een studentenvereniging. Bijbelstudies, sport, weekenden, allerlei activiteiten en mooie feesten typeren Vis Vitalis. Daarnaast is Vis Vitalis aangesloten bij het overkoepelende orgaan HBOLOOG. Daardoor gaan we ook vaak naar andere studentensteden om daar met deze verenigingen te borrelen of te feesten. Het maakt je studententijd waardevoller, naast je studie kun je veel leren en meemaken!

Informatie over Gereformeerde HBO vereniging Vis Vitalis

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Gereformeerde HBO vereniging Vis Vitalis. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Gereformeerde studenten vereniging
Datum opgericht:17 november 1982
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten aan de Aeres Hogeschool te Dronten, of studerend elders maar wonent in Dronten
Koepelorganisatie / netwerk:HBOLOOG
Huidige ledenaantal:30
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:De Morinel 234 8251JC Dronten
Stad:Dronten
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Woensdagavond is verenigingsavond
Jaarlijkse contributie:60
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

Op 17 november 1982 is Vis Vitalis opgericht aangezien er behoefte was aan een gereformeerde studentenvereniging. Sinds dien is de vereniging groter en kleiner geworden maar is het altijd een hechte groep waaruit vriendschappen voor het leven ontstaan!

Activiteiten:

Om te ontspannen tussen al het school werk door hebben wij op woensdag avond onze verenigingsavond. Op deze avond kan er bijvoorbeeld een bijbelstudie plaats vinden die is gemaakt door een van de leden. Daarnaast kunnen er ook andere activiteiten georganiseerd worden op de woensdagavond zoals: waterskiën, lasergamen, mudrun of karten je kan het zo gek niet bedenken of het zal voorbij komen. Aan het eind van de bijbelstudie of activiteit is er altijd de gelegenheid voor een naborrel welke tot de late uurtjes door kan gaan.

Daarnaast worden er ook meerdere weekenden per jaar andere activiteiten georganiseerd. Zo hebben we een visweekend, ski-vakantie, Tour de Boer, Kennis makings weekend, zomervakantie met elkaar en eens in de paar jaar gaat er een groep helpen in Roemenië met het helpen met opbouwen van bijvoorbeeld scholen of kerken.

Missie & Visie

Wij proberen om voor iedereen de studententijd nog leuker te maken dan hoe het nu al is, zodat je altijd nog terug kan kijken op een leuke studententijd waar je veel vrienden aan overhoud.

Overige Informatie

Zusterverenigingen (vallen samen onder overkoepelende orgaan HBOLOOG):
– Absens Carens, Zwolle
– GHBOV It Bernlef Ielde, Leeuwarden
– CHBOV Pro Deo, Deventer
– CSV Betula Pubescens, Arnhem

Broederverenigingen (andere studentenverenigingen waar we veel mee doen die onder dezelfde Hogeschool vallen):
– Agrarische studentenvereniging USRA, Dronten
– Ichtus Dronten

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 18 februari 2020 om 12:41.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud