Studiegids » Studentenverenigingen » Ganymedes LGBT in Groningen

Ganymedes LGBT in Groningen

Ganymedes is de LGBTQ+-studentenvereniging van Groningen. Wij zetten ons in voor acceptatie en gelijkheid voor iedereen binnen de Groningse LHBTQ+-studentengemeenschap, dit gecombineerd met een gezonde dosis gezelligheid.

Informatie over Ganymedes LGBT

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Ganymedes LGBT. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Belangen- en gezelligheidsvereniging
Datum opgericht:18 december 2008
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten
Koepelorganisatie / netwerk:Interstedelijk Queer Studenten Netwerk (IQSN)
Huidige ledenaantal:160
Url website:website
Stad:Groningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Iedere donderdagavond houden wij een borrel van 21:00 tot 02:00 in twee verschillende kroegen in Groningen. De ene week zitten wij in Tram 13 (Gelkingestraat 13), de andere in Bar de Rits (Pottebakkersrijge 2). Bezoek onze social media accounts en website om te zien in welke kroeg wij deze week borrelen en kom gerust langs!
Jaarlijkse contributie:50
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

Ganymedes is opgericht op 18 december 2008 en is daarmee de oudste LGBTQ+-studentenvereniging van Nederland! In de relatief korte periode dat Ganymedes bestaat, is zij uitgegroeid tot een bekende naam in Groningen. Zij werkt jaarlijks veel samen met andere studentenverenigingen en allerlei andere organisaties.

Activiteiten:

Ganymedes organiseert wekelijks middels haar commissies zowel gezelligheidsactiviteiten als maatschappelijke activiteiten. Onder gezelligheidsactiviteiten vallen bijvoorbeeld onze grote themafeesten, maar ook activiteiten zoals poolen of bowlen. Op maatschappelijk vlak organiseren wij bijvoorbeeld discussie- en filmavonden en lezingen. Naast deze activiteiten, organiseren wij regelmatig evenementen in samenwerking met andere (studenten)organisaties.

Missie & Visie

Ganymedes zet zich in voor de LGBTQ+-student in Groningen. Wij willen een plek bieden voor deze groep en daarom organiseren wij laagdrempelige borrels, feesten en activiteiten. Daarnaast is ons doel om acceptatie en gelijkheid voor deze groep te verbeteren. Dit bereiken wij door zichtbaar te blijven in de stad en door regelmatig in gesprek te gaan met diverse instanties, (studenten)organisaties en overige geïnteresseerden over actuele LGBTQ+-onderwerpen.

Overige Informatie

Bezoek onze social media accounts en website voor meer informatie!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 29 juli 2019 om 21:05.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud