Studiegids » Studentenverenigingen » Emèt Qenee in Tilburg en Eindhoven

Emèt Qenee in Tilburg en Eindhoven

Emèt Qenee is een christelijke studentenvereniging in Eindhoven en Tilburg. Deze vereniging is aangesloten bij de C.S.F.R. (Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato), die ook nog acht andere disputen in andere steden heeft. Op Emèt Qenee staat studentikoziteit hoog in het vaandel, maar ook zijn er veel informele activiteiten waar vriendschap en gezelligheid naar voren komt.

Informatie over Emèt Qenee

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Emèt Qenee. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke studentenvereniging
Datum opgericht:02-02-1993
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Christelijke studenten
Koepelorganisatie / netwerk:C.S.F.R.
Huidige ledenaantal:26
Url website:website
Stad:Tilburg
Jaarlijkse contributie:112.5
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

In 1992 begint de geschiedenis van Emèt Qenee, enkele reformatorische studenten kwamen samen in kringen om de Dordtse Leerregels en thema’s als ‘geloof en wetenschap’ te bestuderen. Op 2 februari 1993 werd de vereniging officieël RSKTEi (Reformatorische Studentenkring Tilburg Eindhoven), een studievereniging die ten grondslag de Bijbel en de Drie Formulieren van Enigheid verkoos. Er werd een Huishoudelijk Regelement gemaakt en er werden statuten opgesteld. Tijdens de introdagen op 23 en 24 augustus 1993 koos de vereniging voor de naam ‘Emèt Qenee’, wat ‘Koopt de waarheid’ betekent. Dit verwijst naar de Bijbeltekst in Spreuken 23:23.
In 1994 heeft Emèt Qenee ervoor gekozen om zich aan te sluiten bij de C.S.F.R. In datzelfde jaar is ook het logo ontworpen.

Activiteiten:

De leden van Emèt Qenee ontmoeten elkaar op verschillende activiteiten. Een van die belangrijkste activiteiten zijn kringen. Er zijn Bijbelkringen, waarbij een kleine groep leden samen bijbelstudie doet. Daarnaast zijn er studiekringen waarbij een aantal leden een boek of een thema bespreekt.
Naast kringen zijn Vergaderingen belangrijk op de vereniging. Als eerste zijn er Huishoudelijke Vergaderingen, waarbij het reilen en zeilen van de commissies en de vereniging worden besproken. Daarnaast zijn er Openbare Vergaderingen waarbij een spreker een lezing geeft over het jaarthema.
Ook zijn er veel informele avonden op Emèt Qenee, bijvoorbeeld borrels.
Daarnaast wordt er twee keer per jaar een weekend georganiseerd waarbij de hele vereniging een weekend samen doorbrengt op een mooie locatie. Ook vind er rond carnaval meestal een buitenlandse reis plaats.
Het hoogtepunt van het jaar is de Dies Natalis, rond 2 februari, als de vereniging haar verjaardag viert met een spetterend gala.

Missie & Visie

Emèt Qenee biedt christelijke studenten die in een andere omgeving gaan studeren een thuis, brengt hen in contact met andere christelijke studenten en geeft hen de mogelijkheid om samen hun geloof te delen en te versterken. Daarnaast daagt de vereniging de leden uit om zichzelf te ontplooien op verschillende gebieden, bijvoorbeeld door commissiewerk te gaan doen, boeken te lezen voor kringen en hun mening te vormen over verschillende maatschappelijke vraagstukken.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 18 februari 2020 om 15:05.

Bronnen: geen